Mε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ  στην πλατεία Μιαούλη, στην Ερμούπολη της Σύρου, το μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων, το SyrosRun 2018.

Γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι και αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή, τρίτη κατά σειρά δρομική διοργάνωση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών να ξεπερνά  τους 1500.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018, Ημερίδα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατά την διάρκεια της οποίας η γνωστή διατροφολόγος – διαιτολόγος Εύη Κοντορουχά, ανέπτυξε το θέμα: «Διατροφική υποστήριξη του Δρομέα» και παράλληλα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του «ΕΡΜΗ» –  της Μασκότ του αγώνα – των μεταλλίων, των επάθλων και των  T-shirt του αγώνα, καθώς υπενθύμιση της διαδρομής που θα ακολουθούσαν οι συμμετέχοντες δρομείς.

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα  του Σαββάτου 26 Μαίου στην πλατεία Μιαούλη ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με τον «ΕΡΜΗ» να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στην φετινή διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκκίνηση του 3ου Syros Run. Πρόκειται για τους: Χριστόφορο Μερούση από τη Χίο (τέσσερις  φορές Πανελληνιονίκης Μαραθωνοδρόμος), Ρινιά Ρεμπούλη (πρωταθλήτρια και Πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Δρόμου), και τον ταλαντούχο  νέο μαραθωνοδρόμο Γιώργο Μενή –  ο οποίος πριν από μερικές ημέρες έπιασε το όριο για τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον Αύγουστο στο  Βερολίνο – Μαρία Πολύζου,καθώς  και τον Παραολυμπιονίκη  Μάκη Καλαρά.

Επί της ουσίας το Syros Run εξελίσσεται σε μια εκδήλωση που ενώνει ανθρώπους από όλα τα ηλικιακά φάσματα, και αν κρίνουμε από την μεγάλη συμμετοχή ο κόσμος ανταποκρίνεται ευκολότερα σε διοργανώσεις όπου κυρίαρχος είναι ο τοπικός τους χαρακτήρας.

Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο Γιώργος Ρούσσος ο οποίος μετέδιδε αδιαλείπτως τον παλμό της στους παρισταμένους με συνεντεύξεις και εύστοχα σχόλια.

Το κλίμα φορτίστηκε συγκινησιακά κατά τον τερματισμό των ανάπηρων αθλητών: του (παραολυμπιονίκη) Μάκη Καλαρά και του Συριανού Νίκου Ρούσσου και τις εν συνεχεία δηλώσεις τους που μαρτυρούν δύναμη ψυχής και άσβεστη θέληση ζωής.

Εξίσου δυνατή στιγμή αποτέλεσε η συγκίνηση του 80χρονου συριανού Γιώργου Λαγογιάννη, ο οποίος τερματίζοντας στα 5οοο μέτρα έπεσε στην αγκαλιά των συγγενών του με την εγγονή του – η οποία σημειωτέον ήταν εθελόντρια – να του περνά στο λαιμό το αναμνηστικό μετάλλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των λοιπών Μαραθωνοδρόμων.

Το αθλητικό ιδεώδες ζωντάνεψαν τα πολυάριθμα παιδιά, τα οποία συνοδευόμενα από γυμναστές και γονείς δήλωσαν έντονη παρουσία σε αυτή την γιορτή του Αθλητισμού, με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι αυτά αποτελούν την ελπίδα για την διαιώνιση του αθλητικού ιδεώδους.

Την λήξη των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές και οι βραβεύσεις στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιδιαίτερο μετάλλιο και αναμνηστικό γλυπτό, ανάλογο της θέσης, έλαβαν οι τρείς πρώτοι αθλητές κάθε αγωνίσματος, ενώ μετάλλιο αγώνων απονεμήθηκε σε όλους ανεξαρτήτως τους συμμετέχοντες. Πέραν αυτού, στις πολυπληθέστερες ομάδες που τερμάτισαν δόθηκαν αναμνηστικά, προσφορά των δωροθετών.

Ενεργή στήριξη παρείχε και η δράση «Η Σύρος αγκαλιάζει το όραμα Ελπίδας», μέλη της  οποίας έχοντας στήσει γραφείο δίπλα στη γραμματεία του ΑΠΣ Δρομείς Σύρου  στην πλατεία Μιαούλη, ενημέρωναν  τον κόσμο για τα  οφέλη της προσφοράς μυελού των οστών στο κοινωνικό σύνολο.

Την ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης είχε ο ιατρός καρδιολόγος Δημήτρης Τσανακσής  και Ιορδάνης Παπαδόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τις νοσηλεύτριες Θεοδώρα Καζηλιέρη και Αθηνά Κρουστάλη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποικίλο χορευτικό πρόγραμμα από την «Σοφία της Παράδοσης».

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στους συνδέσμους που ακολουθούν:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ Pt 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ Pt 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ Pt 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ Pt 4

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ Pt 5