Παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου Α.Π.Σ. Δρομείς Σύρου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης Syros Run 2018, στον 1ο όροφο της καφετέριας «like home» στην παραλία της Ερμούπολης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάκης Παπουτσάς, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους, την καφετέρια για την φιλοξενία και τα ΜΜΕ για την κάλυψη της εκδήλωσης, προχώρησε στην παρουσίαση του νέου  λογότυπου του Συλλόγου, αλλά και των νέων καπέλων και t-shirts (όσοι επιθυμούν να τα προμηθευτούν μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογο), καθώς και των μεταλλίων τα οποία θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες στοn αγώνα που θα λάβει χώρα στην Ερμούπολη στις 26 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την εκκίνηση του 3ου Syros Run. Πρόκειται για τους: Χριστόφορο Μερούση από τη Χίο (τέσσερις  φορές Πανελληνιονίκης Μαραθωνοδρόμος), Ρινιά Ρεμπούλη (πρωταθλήτρια και Πανελληνιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου), και τον ταλαντούχο  νέο μαραθωνοδρόμο Γιώργο Μενή –  ο οποίος πριν από μερικές ημέρες έπιασε το όριο για τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον Αύγουστο στο  Βερολίνο – Μαρία Πολύζου, και τον Παραολυμπιονίκη  Μάκη Καλαρά.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπουτσάς ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει αποστάσεις 2.5, 5 και 10 χλμ καθώς και αγώνες 100, 300 και 500 μέτρων για παιδιά, υπογραμμίζοντας ότι η διαδρομή είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

«Ο Σύλλογός μας όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε είναι μια ομάδα αθλητών και αθλουμένων που στόχο έχει την προβολή του αθλητικού ιδεώδους και τη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος στο νησί μας» είπε, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, «ότι για μια ακόμη χρονιά διοργανώνει την μεγαλύτερη διοργάνωση στο νομό μας, το Syros Run».

Αν και η εταιρεία κινητής τηλεφωνία Wind δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των φετινών χορηγών αισθάνθηκε την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια το Διευθυντικό της στέλεχος Γιώργο Τσαπρούνη για την αμέριστη στήριξή του στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Σημείωσε τέλος ότι ο Ειδικός Καρδιολόγος Δημήτρης Τσανακτσής και δύο διασώστες έχουν επωμιστεί την ιατρική κάλυψη του αγώνα υπογραμμίζοντας ότι θα διαθέτουν μέχρι και απινιδωτή στον εξοπλισμό τους.

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος Παλαμάρης επικεντρώθηκε στην ανάλυση της διαδρομής σημειώνοντας ότι με αφετηρία την οδό Πρωτοπαδάκη  οι δρομείς θα διασχίσουν την οδό Σταματίου Πρωίου (έως το ΙΚΑ) και ακολούθως μέσω της οδού Νικηφόρου Μανδηλάρά θα κατευθυνθούν στην παραλιακή οδό, την οποία θα διατρέξουν έως και το ξενοδοχείο «Νησάκι». Ακολούθως μέσω της οδού η οποία βρίσκεται πίσω από την ΑΔΣΕΝ θα κατευθυνθούν( μέσω της παραλιακής και της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου) προς την πλατεία Μιαούλη.

Η διαδρομή αυτή έχει συνολικό μήκος 2,5 χιλιόμετρα και αθλητές – ανάλογα με την απόσταση που έχουν επιλέξει να τρέχουν  – θα την επαναλάβουν έως και τέσσερις φορές.

Ο υπεύθυνος για τις χορηγίες Στράτος Λαγουδάκης – αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους του χορηγούς – διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι οι συμμετοχές θα ξεπερνούν τις 1500, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για  τις 25  Μαΐου στην Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Syros Run.

Τέλος ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Αθλητισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης  χαρακτήρισε μεγάλη γιορτή την όλη διοργάνωση, μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι στο νησί διεξάγονται αθλητικές εκδηλώσεις που στρέφουν πάνω τους των ενδιαφέρων πολλών μεγάλων δήμων πανελλαδικά.  Παράλληλα προέβη σε μια ευχάριστη προαναγγελία αναφορικά με την αποκατάσταση του σταδίου στα «Πευκάκια» λέγοντας ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις οι οποίες θα ανακοινωθούν και επίσημα, ενώ ευχήθηκε  εντός του 2019 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου.

Τη μείζονα μειοψηφία του Δήμου εκπροσώπησε ο Σύμβουλος Γιάννης Κεράνης, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη συνεργασία – και σε αυτή τη διοργάνωση – της οργάνωσης «Όραμα Ελπίδας».