Με κατάνυξη και κάθε επισημότητα τιμήθηκε ο εορτασμός του πολιούχου της Σύρου και προστάτη των ναυτιλλομένων από πλήθος κόσμου το οποίο, παρά το κρύο,  συνέρρευσε στον Ι. Ν του Αγίου Νικολάου και στους δρόμους της Ερμούπολης.

Εορτασμός πολιούχου Αγίου Νικολάου στον φερώνυμο ΙΝ Ερμούπολης

Geplaatst door Logotypos.gr op Donderdag 6 december 2018

Οι λειτουργικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες βράδυ με τον Μέγα Εόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Β’ και με την παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Πέτρου Στεφάνου. Νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία το πέρας της οποίας ακολούθησε η πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνας και του αποτμήματος εκ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε οι ναυτικοί μας να έχουν καλές θάλασσες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Νεώριο ευχαριστώντας τους δικαστές που επίσπευσαν τις διαδικασίες εξυγίανσης του ναυπηγείου, δίνοντας ελπίδα προόδου και ανάπτυξης τόσο στους εργαζομένους σε αυτό  όσο και στους κατοίκους του νησιού, ευχόμενος παράλληλα καλή δύναμη στον ιδιοκτήτη της ΟΝΕΧ Πάνο Ξενοκώστα ο οποίος παρίστατο στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Λιτάνευση εικόνας Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

Geplaatst door Logotypos.gr op Donderdag 6 december 2018

Η λιτανεία ακολούθησε την πορεία: Άγιος Νικόλαος, Θέατρο «Απόλλων», Πλατεία Μιαούλη όπου αναπέμφθηκε δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων και  ακούστηκε το εόρτιο άγγελμα από τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, Ακτή Πέτρου Ράλλη, Πλατεία Κανάρη, όπου ρίφθηκαν στεφάνια στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β’,  τον βουλευτή ΝΔ Γιάννη Βρούτση, και τον πρόεδρο της Ένωσης Απόμαχων Ναυτικών Γιώργο Μηλιό, ενώ πλοία του Λιμενικού Σώματος, του Νεωρίου και των Αλιέων απέδιδαν τιμές.

Σκάφη αποδίδουν τιμές στον Άγιο Νικόλαο

Geplaatst door Logotypos.gr op Donderdag 6 december 2018

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας, την ιερά εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Νικολάου συνόδευαν η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, αγήματα του Πολεμικού-Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού, φοιτητές της ΑΔΣΕΝ με το καραβάκι τους, οι Πρόσκοποι, το Λύκειο Ελληνίδων, τα παιδιά της ενορίας του Αγίου Νικολάου, καθώς και πλεούμενα αθλητών του ΝΟΣ αλλά και ιδιωτικών σκαφών αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.

Σε λίγο θα αναρτηθούν φωτογραφικά λευκώματα από τις εορταστικές εκδηλώσεις.