Σε μια βραδιά γεμάτη χρώμα και μαγεία, κυρίως όμως εμποτισμένη από πνεύμα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σύντομη στο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη, είπε μεταξύ άλλων: «Καλώς ήρθατε σε αυτή τη γιορτή της αγάπης. Δεν χρειάζονται πολλά. Ένα ζεστό χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά για να περάσουμε Χριστούγεννα σ’ αυτόν τον πανέμορφο τόπο που έχουμε πιστωθεί και ζούμε», παραχωρώντας το λόγο στον Δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στον σχεδιασμό και την προβολή του προγράμματος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έκανε ειδική μνεία στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο που δώρισε στο Δήμο το φετινό δέντρο.

«Απόψε είναι μια γιορτή  χαράς κι αγάπης για τα μικρά και μεγάλα παιδιά» είπε ο κ. Λειβαδάρας απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό της πλατείας, προσθέτοντας: «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικό σκηνικό, πλημμυρισμένο από δρώμενα και στολίδια. Τα πολυτιμότερα στολίδια όμως είναι τα αθώα μάτια και τα λαμπερά χαμόγελα των παιδιών. Είναι η ζεστή αγκαλιά μας, η ζεστή κουβέντα, η ευγενική χειρονομία μας, η γενναιοδωρία, ο αλληλοσεβασμός, η ειλικρίνεια, η συμπόνια και φυσικά ή αγάπη στον συνάνθρωπο και προς τον ίδιο  των εαυτό μας. Όλα αυτά πρέπει να στολίσουν την πόλη μας για να μπορέσουμε να βιώσουμε τα ομορφότερα Χριστούγεννα μαζί».

Με την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του ο δήμαρχος έδωσε το σύνθημα στα παιδιά για την αντίστροφη μέτρηση, με το δέντρο να φωταγωγείται εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα να δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό με φόντο τον επιβλητικό φωτισμό του Δημαρχικού Μεγάρου.

Ο παρουσιαστής  της φετινής εκδήλωσης, Θάνος Φώσκολος, αν και  βρέθηκε πολλάκις  αντιμέτωπος με την φθονερή μάγισσα Φρικαντέλα (Σοφία Νομικού) η οποία  ως γνωστό μισεί τα Χριστούγεννα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και που μάταια προσπάθησε να καταστρέψει την εκδήλωση, δεν πτοήθηκε και έφερε με επιτυχία σε πέρας την αποστολή του.

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 1 december 2019

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό την καθοδήγηση των μουσικών: Νίκου Απέργη: Ακορντεόν, Βαγγέλη Αραγιάννη: Μπάσο, Αντώνη Κονσολάκη: Κιθάρα, Ειρήνης Μακροπούλου: Πιάνο, Σινιορίτας Χατζηαποστολίδου: Φλάουτο και Φώτη Τσαντήλα: Τρομπέτα απέδωσε μοναδικά γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παραδίδοντας εν συνεχεία τη σκυτάλη στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου η οποία υπό την διεύθυνση της μαέστρου Αλίς Λαμπάρς ερμήνευσε τρείς πασίγνωστες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε Jazz ύφος.

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 1 december 2019

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 1 december 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα λάμβανε χώρα η κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράση των Προσκόπων της Σύρου «Δώσε βιβλίο – πάρε βιβλίο»  απώτερος στόχος της οποίας είναι, τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν  από τις  προσφορές  του κόσμου να διατεθούν  από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου όπου υπάρχει ανάγκη. Όποιος λοιπόν επιθυμεί να συμβάλει σε αυτό το εγχείρημα κάθε Σάββατο από τις 16:00 έως και τις 20:00 και για το χρονικό διάστημα έως τις  20/12/2019 θα  έχει τη δυνατότητα να αφήνει βιβλία στην Εστία του Σώματος Προσκόπων, δίπλα στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Μετά το διάστημα αυτό  η δράση θα μεταφερθεί στο «Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» στην Εστία του 2ου Συστήματος.

Πέραν των ανωτέρω, στην Παιδική Βιβλιοθήκη έλαβε χώρα αφήγηση παραμυθιών,  σχετικών με τα Χριστούγεννα,  από την ομάδα ΠαραμυθιάΖΩ, σε μια παράσταση με τίτλο: «Πάλι εδώ αυτοί;» ενώ στην αίθουσα «Βάτη» υλοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο καθώς  Ανιματέρ, ξυλοπόδαρος, διαδραστικά παιχνίδια, χορός, ταχυδακτυλουργικά τρικ, και διαγωνισμοί απογείωσαν κυριολεκτικά το κέφι μικρών και μεγάλων.