Αν και o καιρός δημιούργησε προβλήματα η Οργανωτική Επιτροπή του Συριανού Καρναβαλιού απέδειξε ετοιμότητα και η εκδήλωση «Συριανο-Ιδώματα» –  παρά τις όποιες τροποποιήσεις  – ολοκληρώθηκε σχεδόν κανονικά στην αίθουσα τέχνης Γ.& Ε. Βάτη, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Τα δρώμενα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ στην πλατεία Μιαούλη με τους Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργο Ρούσσο, σε ρόλο παρουσιαστή, να υποδέχονται τα ζευγάρια με τα σόγια τους και τον Γιάννη Δεσύπρη να θέτει την  δική του πινελιά στα δρώμενα υποδυόμενος τον συμβολαιογράφο  Συριανό Τσικνίδη.

Νωρίτερα οι γαμήλιες πομπές είχαν περιηγηθεί στις συνοικίες της Ερμούπολης, ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία εκκίνησης ως αφετηρία.
Η πρώτη ομάδα, λοιπόν, ξεκίνησε από τους Φρερ, η δεύτερη ομάδα εκκίνησε από το σούπερ μάρκετ του Ροσσολάτου, η τρίτη ομάδα από την έδρα της Σοφίας της Παράδοσης (στην αρχή της Λαλακιάς), και η τέταρτη από τον Ξηρόκαμπο, έχοντας μαζί τους τουλάχιστον 20 άτομα ως συνοδεία και ως τελικό σημείο συνάντησης την Πλατεία Μιαούλη.

Τα Συριανο-ιδώματα στην πλατεία Μιαούλη

Geplaatst door Logotypos.gr op Donderdag 20 februari 2020

Το πρώτο ζευγάρι, ένας πλούσιος αμερικανός και μια φτωχή πλην όμως τίμια Ρωμιά, παρά τα ευτράπελα που μεσολάβησαν, αντάλλαξαν τελικά όρκους αφοσίωσης με ισχύ… έως τα Κούλουμα τους οποίους και επικύρωσε ο Συμβολαιογράφος της εκδήλωσης.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού και των ευχών για την ημέρα της αντιδημάρχου Πολιτισμού Αλίκης Λεονταρίτη και του μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού Γιάννη Δεσύπρη, άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί με την βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν στάθηκε ικανό να ματαιώσει την όλη εκδήλωση η οποία εν ριπή οφθαλμού μεταφέρθηκε στην αίθουσα Τέχνης Βάτη όπου τελέστηκαν ακόμα τρείς γάμοι, με τους γαμπρούς,  τις  νύφες, τις οικογένειες τους και τα σόγια τους να πρωτοστατούν σε πληθώρα ευτράπελων καταστάσεων σκορπώντας αβίαστα το γέλιο στους παρισταμένους.

Τα Συριανο-ιδώματα στην πλατεία Μιαούλη ptz Σε εσωτερικό χώρο λόγω καταρακτώδους βροχής

Geplaatst door Logotypos.gr op Donderdag 20 februari 2020

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση  των προγραμματισμένων παραδοσιακών χορών και το παιδικό αποκριάτικο στην πλατεία Μιαούλη, όμως οι καρναβαλιστές δεν το έβαλαν κάτω χορεύοντας και διασκεδάζοντας, μετά την τέλεση των γάμων, στην αίθουσα Τέχνης Βάτη.