Το  εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, ανεβάζει σήμερα και αύριο (Σάββατο 16 και Κυριακή 17/2/2019 και ώρα 20:00) στο θέατρο Απόλλων της Σύρου το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κούν».

Πρόκειται για ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά ταυτόχρονα καταφέρει μια δυνατή γροθιά στο στομάχι.

Όπως, μεταξύ άλλων,  δηλώνουν στο logotypos.gr  οι συντελεστές του (στη συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στον χώρο του θεάτρου), πρόκειται για ένα έργο τρομακτικά οικείο,  αποτελούμενο από ένα υπέροχο κράμα με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Περισσότερα στοιχεία για την παράσταση στο επισυναπτόμενο βίντεο με τις συνεντεύξεις των ηθοποιών και του σκηνοθέτη, ενώ αναλυτικό ρεπορτάζ  για την παράσταση, καθώς και οι δηλώσεις των συντελεστών της θα φιλοξενηθούν στο προσεχές φύλλο του «ΛΟΓΟΥ».

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά πριν από 60 ολόκληρα χρόνια (το 1977), με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους και έκτοτε – δεδομένου  τού ότι τα μηνύματα του παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα – παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Ειδικότερα, πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η παραστάσεις αυτές δίνονται στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ «Γεώργιος Σουρής», με τη στήριξη το Τμήματος  Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Συντελεστές:

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο

Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Παίζουν:
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)

Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)


Τιμή εισιτηρίου
: 10 ευρώ

Χορηγός: Boutique Florence