Με την παρουσία των γονέων και φίλων τους, οι μικροί μαθητές του τμήματος της Κιθάρας του Αττικού Ωδείου Σύρου, έκλεισαν την φετινή μουσική χρονιά, το Σάββατο 22 Ιουνίου, με μία μικρή συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ησυχαστηρίου  «Παναγία της Ελπίδος» των Αδελφών του Ελέους.

Η εκδήλωση αυτή συνήθως γίνονταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όμως εξ αιτίας τεχνικών δυσκολιών, προτάθηκε να γίνει στο χώρο των Αδελφών του Ελέους, πρόταση η οποία αγκαλιάστηκε από την Διεύθυνση και υλοποιήθηκε όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Ωδείου.

της Σπεράντζας Δουράτσου

Οι μικροί μαθητές της κλασικής κιθάρας, παρουσία του καθηγητή τους κ. Γιώργου Κριωνά αλλά και της Διευθύντριας του Αττικού Ωδείου Σύρου κ.Βερονίκης Ρούσσου, έπαιξαν γνωστά ακούσματα επιδεικνύοντας τις γνώσεις που έλαβαν τη χρονιά που πέρασε, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των γονέων και φίλων τους.

Το Αττικό Ωδείο Σύρου, αριθμεί περί τους 50 με 60 μαθητές οι οποίοι διδάσκονται πιάνο, κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα σε μία εποχή που η τεχνολογία έχοντας μπει βαθιά μέσα στη ζωή των παιδιών, κάθε άλλο παρά τα βοηθάει να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στη μουσική αλλά και να εκπαιδευτούν στον πολιτισμό ο οποίος διαπλάθει το χαρακτήρα ιδιαίτερα απ τις μικρές ηλικίες. Με ένα τάμπλετ ή ένα κινητό στο χέρι, ακόμα και τα νήπια, κάθε άλλο παρά εκπαιδεύονται, ενώ είναι πολλοί λίγοι εκείνοι οι γονείς οι οποίοι ωθούν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη μουσική ενεργά, μαθαίνοντας κάποιο μουσικό όργανο.

Οι μικροί μαθητές του Αττικού Ωδείου Σύρου, με κρυφή υπερηφάνεια αλλά και ντροπαλότητα, αφού εμφανίστηκαν μπροστά σε κοινό, παρουσίασαν τις ικανότητες τους αλλά κυρίως την αγάπη τους για τη μουσική. Μια αγάπη που οικοδομεί ένα καλύτερο μέλλον γι αυτά τα παιδιά.