ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ «ΑΓΚΥΡΑ»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου κ. Γιώργο Μηλιό, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ναυτικών Σύρου «Άγκυρα» κα Φραγκίσκα Μηλιού και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Νίκου Σκευοφύλακα και Ηλία Μπατσαλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:

  • Τη διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας στο νησί μας Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων.
  • Τη δημιουργία Κέντρου Ναυτικής Παράδοσης στο οποίο θα εκτίθενται ναυτικά αντικείμενα.
  • Την καθιέρωση της Ναυτικής Εβδομάδας ως θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και άλλων φορέων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου κ. Φραγκίσκο Ρούσσο, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Σύρου «Αγρός» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Βουτσίνου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ.  Γιάννη Βουτσίνου, Γιάννη Παράβαλου και Ιωσήφ Ρούσσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ο σπουδαίος ρόλος της πρωτογενούς παραγωγής για την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου, καθώς και η ανάγκη δημιουργικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη και προώθηση των συριανών τοπικών προϊόντων σε αγορές εντός και εκτός συνόρων.

Ειδικότερα, τα θέματα συζήτησης συνοψίζονται στα εξής:

  • Η δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας – άρδευσης, στο πλαίσιο του έργου αποχέτευσης της Βάρης – Μέγα Γιαλού και της αύξησης της δυναμικότητας και του εκσυγχρονισμού του ΒΙΟ.ΚΑ Ερμούπολης.
  • Η αναβάθμιση του χώρου του πλανόδιου/στάσιμου εμπορίου των αγροτών.
  • Η πραγματοποίηση συναντήσεων επιχειρηματιών και αγροτών για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους με στόχο της αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνάντηση με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παρουσία του υποψήφιου Συμβούλου κ. Πέτρου Καρβώνη.

Η κα Παραμυθιώτου, παρουσιάζοντας το έργο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, εστίασε στα ζητήματα που χρήζουν την αρωγή του Δήμου. Συγκεκριμένα:

 

  • Τη δυνατότητα κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του Ειδικού Νηπιαγωγείου.
  • Τη συνδιοργάνωση με τον Δήμο και άλλους φορείς σεμιναρίων, ημερίδων και διαλέξεων για εκπαιδευτικά ζητήματα.
  • Τη δυνατότητα λειτουργίας Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης για όλες τις ηλικίες.
  • Την επίσπευση των εργασιών συντήρησης σε σχολεία, όπου πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα εργασίες.