Με την ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «χτύπησε» φέτος, η θεατρική ομάδα της Βάρης, χαρίζοντας το γέλιο στους θεατές που συμμετείχαν κατά τις πέντε παραστάσεις που έδωσε η ομάδα, πριν μερικές μέρες στην ενοριακή αίθουσα «Ναζαρέτ» της Βάρης.

Εννέα ερασιτέχνες ηθοποιοί, άνθρωποι της καθημερινότητας, έσμιξαν ξανά για να χαρίσουν το γέλιο, που τόσο λείπει στις μέρες μας, επιλέγοντας την συγκεκριμένη κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Οι Έλληνες συμπέθεροι έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς και πονηριάς μπροστά στον αλλοδαπό μέλλοντα γαμπρό τους και στην οικογένειά του, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με το υποκριτικό ταλέντο των συντελεστών της θεατρικής ομάδας της Βάρης.

Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», ήταν η μεγαλύτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία των τελευταίων χρόνων σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη. Τι κάνετε όταν η κόρη σας, σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός; Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Ή είμαστε απλώς ανόητοι; Οι απαντήσεις δόθηκαν επί σκηνής και προκάλεσαν σεισμό γέλιου!

Ο Μιχάλης Ρέππας ένας εκ των δύο συγγραφέων του έργου επισημαίνει πως «η αιτία που μας έκανε να γράψουμε το έργο βρίσκεται γύρω μας. Η παράσταση έχει τόση μεγάλη επιτυχία γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει την αλήθεια του. Η υπεροψία και η απληστία του Έλληνα μας οδήγησε στη κρίση. Είναι ένα καθαρά ελληνικό έργο που όσο περνά ο καιρός συνεχίζει να είναι επίκαιρο. Οι Αλβανοί παρουσιάζονται σε ρόλο καταλύτη για την κοινωνία μας. Σίγουρα για τα κρούσματα βίας που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο εκείνους. Οι οικογένειες τους είναι πλέον ενταγμένες στην καθημερινότητα μας και τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο με τα παιδιά μας. Άλλωστε, το 35% των θεατών που έρχονται να παρακολουθήσουν την παράσταση είναι Αλβανοί και το διασκεδάζουν πάρα πολύ».

Τους ρόλους ανέλαβαν και επάξια έφεραν εις πέρας οι: Μάρκος Βουτσίνος, Ρένα Βαρθαλίτου, Ιωσήφ Ρούσσος, Λίζα Ρούσσου, Αντώνης Μακρυωνίτης, ΤέταΠάπιτση, Γιάννης Φρέρης, ΓιαννηςΜακρυωνίτης και Αντωνία Πρίντεζη.

Μεταξύ αυτών που βοήθησαν την ομάδα ώστε να ολοκληρώσει τις πρόβες και να φτάσει μέχρι την παρουσίαση των παραστάσεων ήταν και ο Γιάννης Δεσύπρης (γνωστός από το θέατρο) με τις χρήσιμες συμβουλές του.