Απόντος τού πρόεδρου του Αντώνη Μαυρομουστάκη ο οποίος ταλαιπωρείται από εποχική ίωση, ο Σύλλογος  Κατ’ Οίκον Νοσηλείας  Σύρου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα  του  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ballroom του ξενοδοχείου «Ερμής».

Την εκδήλωση άνοιξε η συριανή Χορωδία Κουκουλόπετρα ψάλλοντας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Ρούσσου, ποικίλα Κάλαντα.

Την πίτα ευλόγησαν και έκοψαν ο Mητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος Β’ και  ο Επίσκοπος Καθολικών κ. Πέτρος Στεφάνου και ακολούθως οι κ.κ. Μαίρη Ρώτα,  Μαρία Καβαλάρη και Βιργινία Νομικού τιμήθηκαν για την ανιδιοτελή τους προσφορά στον Σύλλογο, με την κ. Μόνικα Δενδρινού να διαβάζει ένα σύντομο βιογραφικό για κάθε μία εξ’ αυτών.

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ Οίκον Νοσηλείας Σύρου

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 15 januari 2020

Τον χαιρετισμό τού κ. Μαυρομουστάκη ανέγνωσε ο Γραμματέας του Συλλόγου Κώστας Κορρές μεταφέροντας παράλληλα και την ευχή τού προέδρου, ο νέος χρόνος που κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα να είναι για όλους χαρούμενος, ευτυχισμένος και από τον Θεό ευλογημένος.

Εκθειάζοντας το έργο των εθελοντών, της νοσηλευτικής ομάδας και των χορηγών ο κ. Μαυρομουστάκης υπογράμμισε ότι οι ανωτέρω στηρίζουν και βοηθούν το Σύλλογο να ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις του, ενώ από την αναφορά του δεν έλειψαν οι δημόσιες ευχαριστίες του στους δημότες που τους συνδράμουν παντοιοτρόπως: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας για την συμβολή τους σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε. Θα πρέπει όμως να ενισχυθούν οι εθελοντικές μας ομάδες και γι’  αυτό τον λόγο κάνουμε έκκληση σ’ εσάς για να πυκνώσουμε αυτές τις ομάδες ώστε η προσφορά τους να είναι ακόμη πιο σημαντική και ουσιαστική. Ελάτε στις ομάδες εθελοντών γραφείου, γηροκομείου και νοσοκομείου για να νιώσετε και εσείς τη χαρά της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας και να λάβετε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους. Παρακαλούμε τους εθελοντές και τις εθελόντριες που θα ήθελαν και μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον τομέα, να μας το δηλώσουν και να ενεργοποιηθούν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο Σύλλογός μας συνεχίζει να συγκεντρώνει φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του νησιού μας».

 

 

 

Κατόπιν μιας συνοπτικής αναφοράς των δραστηριοτήτων της απελθούσας χρονιάς, ο  κ. Μαυρομουστάκης υπογράμμισε ότι οι εκδηλώσεις ήταν εμφανώς περιορισμένες λόγω του ότι κατά την διάρκεια της «έφυγαν» σπουδαίοι και δραστήριοι συνεργάτες του Συλλόγου: «Το  γεγονός αυτό επέφερε αλλαγές στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου  καθώς ανέλαβαν καθήκοντα η κα Ευαγγελία Χαλκιά ως Ταμίας του Συλλόγου και η δραστήρια εθελόντρια κα Φρανσουάζ Βαμβακάρη ως νέο μέλος του Δ. Σ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν τόσο ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος β’ και ο Επίσκοπος Καθολικών Πέτρος Στεφάνου, όσο και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας Αγγελική Πρίντεζη, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σύρου Πέτρος Ραουζαίος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βιβλιοθήκης και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ειρήνη Δράκου, το μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου Χρήστος Τσαούσογλου, και η αντιπρόεδρος Β’ του δ.σ. του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου κ. Άννα Γκιούλη- Κουκή.

Εξαίροντας το έργο του Συλλόγου ο κκ Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτή τη μεγάλη χειρονομία αγάπης που προσφέρετε. Σε ανθρώπους μόνους, ανήμπορους, στερημένους συγγενών, οικιακών ή φίλων οι οποίοι αναζητούν στο γήρας, σε δύσκολες στιγμές της ζωής όταν τους μαστίζει κυρίως η μεγάλη αρρώστια της μοναξιάς και της απομονώσεως, ένα καλό παρηγορητικό λόγο, ένα χάδι στο πρόσωπο, ένα χάδι στο χέρι, και μία παλάμη να τους πει ότι δεν είναι μόνοι κι ότι πρέπει να ελπίζουν για το αύριο και για τη ζωή τους», απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους νέους ανθρώπους να πλαισιώσουν το Σύλλογο ενισχύοντας το κοινωνικό έργο που προσφέρει. Στο ίδιο πλαίσιο κυμάνθηκε και ο χαιρετισμός του Καθολικού Επισκόπου: «Όσο μεγαλώνω, κι έχω αρκετά μεγαλώσει, διαπιστώνω ότι αυτό που αξίζει στη ζωή μας, αυτό που μένει στην καρδιά μας, δεν είναι τόσο οι τιμές ή αυτά που έχουμε, ή δεν έχουμε. Αυτό που μένει και μας δίνει αγαλλίαση είναι η αγάπη που δίνουμε. Το καλό που προσφέρουμε στο συνάνθρωπο. Το χέρι βοήθειας που δίνουμε σε όποιον έχει ανάγκη. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ όλους μας, αυτή τη χρονιά, να συνεχίσουμε να κάνουμε το καλό γενναιόδωρα και με το χέρι στην καρδιά.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τη στήριξή τους στο επιτελούμενο από το Σύλλογο έργο, προβαίνοντας παράλληλα και σε μια σύντομη αναφορά των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή του δώρου στην τυχερή του φλουριού της βασιλειόπιτας και τις κληρώσεις των δώρων που προσέφεραν για την ενίσχυση του Συλλόγου επιχειρηματίες του νησιού και φίλοι του Συλλόγου.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η ασφαλιστική εταιρεία του Γιάννη και  της Χριστίνας Ρούσσου, όπως κάθε χρόνο,  κάλυψαν μεγάλο μέρος των εξόδων της εκδήλωσης.

Μια μικρή αναδρομή στις δραστηριότητες του Συλλόγου από τον χαιρετισμό του κ. Μαυρομουστάκη:

«Τον Γενάρη του 2019 κόψαμε την πίτα μας στο ξενοδοχείο Ερμής, όπου τιμήσαμε την εφημερίδα «Ο Λόγος», την κα Έλσα Χαραλάμπους η οποία μας προσέφερε έργα της για το Ημερολόγιο 2019 και τον κ. Γεώργιο Βουτσίνο που μας εξυπηρετεί με προθυμία στη λειτουργία της αποθήκης μας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και έγινε η κλήρωση του λαχείου μας με πολλές προσφορές από καταστήματα και φίλους του Συλλόγου.

Στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού μας 10-04-2019 έγινε η διάλεξη της κας Μόνικας Δενδρινού με θέμα τον ρόλο του coaching στην υγεία του ανθρώπου. Η κα Δενδρινού εκπροσώπησε το Σύλλογο μας σε Συνέδριο Φορέων Υγείας στην Αλβανία παρουσιάζοντας το ίδιο θέμα.

Τον Μάιο του 2019 (13-05-2019) πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ερμής η Γενική

Συνέλευση του Συλλόγου μας και εγκρίθηκε ο απολογισμός του 2018 και ο προϋπολογισμός του 2019.

Όπως κάθε χρόνο έγινε η συνεστίαση των μελών μας σε γνωστό κατάστημα της Αζολίμνου με ζωντανή μουσική, με τον Πέτρο Παλαιολόγο, τον Σιδερή Δαρζέντα και την Ελπίδα Γαδ που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, (και έδωσαν πολύ κέφι). Στην εκδήλωση κληρώσαμε πολλά δώρα από καταστήματα και φίλους του Συλλόγου μας.

Αυτό το χρόνο εκδώσαμε το Ημερολόγιο για το 2020 με έργα της φίλης του Συλλόγου μας κας Μαίρης Ρώτα και χορηγούς την κα Δέσποινα Δράγαση-Βελέτζα, τον κ. ΡένοΦρέρη και τον κ. Ιωάννη Κανακάρη. Η παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του I N. Κοιμήσεως (23-10-2019).

Τον Νοέμβριο (10-11-2019) γιορτάσαμε την θρησκευτική εορτή του Καλού Σαμαρείτη στον Ορθόδοξο Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή με τη συμμετοχή πολλών ορθόδοξων και καθολικών μελών μας. Κληρώσαμε 3 πίνακες του λαχείου μας – των Μαντογιαννάκου, Μακρουλάκη και Ντάφου – και τα μέλη μας προσέφεραν πολλά γλυκίσματα.

Τον Δεκέμβριο (15-12-2019) διοργανώσαμε με επιτυχία μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου μας, παρουσιάζοντας τις «Μουσικές Ιστορίες» των καλλιτεχνών: Νίκου απέργη, Βαγγέλη Αραγιάννη, Μάκη Πρίντεζη και Ρένας Βέργου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Η δραστηριότητα της χρονιάς έκλεισε τα Χριστούγεννα με την επίσκεψη των εθελοντών στα 3 γηροκομεία του νησιού μας, , όπου ψάλλαμε τα κάλαντα με τον ακορντεονίστα κ. Κυριάκο Κοντό και προσφέραμε παραδοσιακά γλυκά.

Να σας ενημερώσω ότι οι εκδηλώσεις μας φέτος ήταν περιορισμένες διότι, όπως γνωρίζετε, αυτό το χρόνο έφυγαν από κοντά μας σπουδαίοι και δραστήριοι συνεργάτες μας.

Κατόπιν τούτου υπήρξαν αλλαγές στη σύνθεση του Δ. Σ. του Συλλόγου, ανέλαβαν καθήκοντα η κα Ευαγγελία Χαλκιά ως Ταμίας του Συλλόγου και η δραστήρια εθελόντριά μας κα Φρανσουάζ Βαμβακάρη ως νέο μέλος του Δ. Σ.

Στη σημερινή μας εκδήλωση θα τιμήσουμε, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, την κα Μαίρη Ρώτα, την κα Μαρία Καβαλάρη και την κα Βιργινία Νομικού για την προσφορά τους στον Σύλλογο μας.

Να ευχαριστήσω του δημοσιογράφους του έντυπου ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και της τηλεόρασης, που καλύπτουν τις δραστηριότητές μας και το ξενοδοχείο Ερμής που μας έδωσε με προθυμία και πάλι, την αίθουσα για την κοπή της πίτας μας. Τέλος, ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους Γιάννη και Χριστίνα Ρούσσου που όπως κάθε χρόνο κάλυψαν μεγάλο μέρος των εξόδων της εκδήλωσής μας.

Σήμερα θα κληρώσουμε τα δώρα που μας προσέφεραν τα καταστήματα και οι φίλοι του Συλλόγου μας και σας παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Σας ευχόμαστε ο νέος χρόνος να είναι για όλους χαρούμενος, ευτυχισμένος και τα μέλη μας να είναι πάντα κοντά μας ενισχύοντας την προσπάθειά μας».