Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 το οποίο έλαβε χώρα στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο του Γαλατσίου,  κατέλαβε πριν λίγη ώρα το 2ο Γυμνάσιο Σύρου.

Αξίζουν πραγματικά πολλά  συγχαρητήρια στην συριανή ομάδα και ειδικότερα στους Μάρκο Μανταδάκη, Πέτρο Μανταδάκη και Μάριο Ρούσσο, καθώς και στον Coach Γιάννη Μαραγκό που έκαναν υπερήφανη τη Σύρο με το επίτευγμά τους.

Να σημειωθεί ότι ο  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φέτος για πρώτη φορά εισήγαγε μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Για το σχολικό έτος 2018-2019, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, επενδύοντας  σε έναν καλύτερο κόσμο με αφετηρία τα παιδιά.

Η COSMOTE στηρίζει την Εκπαιδευτική Ρομποτική που δίνει στα παιδιά τα εργαλεία να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Πέρα από το διαγωνιστικό μέρος, προσφέρονται δωρεάν ειδικά workshops και webinars ρομποτικής, τα οποία παρακολουθούν πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών στις δράσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις 12.000.