Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, απευθύνει  προς τις μαθήτριες και τους μαθητές των νήσων της Ιεράς Μητροπόλεως, που επέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, αλλά και προς σους συμμετείχαν στις εξετάσεις, το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

«Αγαπητό μου παιδί,

          Με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την επιτυχία σου στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

          Η επιτυχία σου αυτή, που αποτελεί την επιβράβευση των κόπων και των μόχθων σου, ανοίγει μία νέα περίοδο της ζωής σου, κατά την οποία πρέπει να κοπιάσεις και πάλι πολύ, ώστε να οικοδομήσεις την επιστημονική και επαγγελματική σου προσωπικότητα και να μπορέσεις αύριο να αναλάβεις ρόλο υπεύθυνο και δημιουργικό στον κοινωνικό στίβο.

          Ως Επίσκοπος και Πνευματικός σου Πατέρας, σε συγχαίρω από τα βάθη της ψυχής μου και σε καμαρώνω, μαζί με τους γονείς και τους διδασκάλους σου.

          Σου εύχομαι ολόψυχα, η φοιτητική περίοδος της ζωης σου να είναι γεμάτη από γόνιμες προσπάθειες και επιτυχίες.

          Μη ξεχνάς, όμως, ότι βασική προϋπόθεση για να ΄ρθουν οι επιτυχίες στη ζωή μας, είναι η ευλογία του Θεού, η πίστη σ’ Αυτόν και η εμπιστοσύνη στην Πρόνοιά Του.

          Να γνωρίζεις ότι η Εκκλησία πάντα θα αποτελεί για σένα ένα υπήνεμο λιμάνι, όπου θα καταφεύγεις για να σωθείς από τις τρικυμίες της ζωής και να είσαι βεβαιος ότι σε κάθε δυσκολία σου θα μας βρεις κοντά σου, με όλη μας την αγάπη και την στοργή!

          Στρέφουμε, όμως, τη σκέψη μας και στα παιδιά εκείνα που για διαφόρους λόγους τα ονόματά τους δεν ευρίσκονται στις καταστάσεις των επιτυχόντων και τα καλούμε να μην απογοητευθούν ούτε να αποθαρρυνθούν!

          Η ζωή, παιδιά μου, είναι απρόβλεπτη και κανείς δεν γνωρίζει το σχέδιο του Θεού! Μια «αποτυχία» μπορεί να μεταφραστεί σε ευκαιρία για μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, για την επιτυχία του οποίου θα έχετε την Εκκλησία μας και εμένα προσωπικά συνοδοιπόρους και βοηθούς!

Με πατρικές ευχές και αγάπη

† Ο  ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ερμούπολη, 2 Σεπτεμβρίου  2019

 

          Όσοι και όσες ενδιαφέρονται για τη Φοιτητική Εστία της Μητροπόλεώς μας στην Αθήνα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Γραμματέα της,κ. Αθανάσιο Χαμχούγια,στο τηλ. 2108542420, ή να ενημερωθούν και υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημά στου συνδέσμους:

https://www.facebook.com/cycladikifititikiestia/

https://www.foititikiestia-imsyrou.gr/#epikoinonia