Το βιβλίο «Άδακρυς Μάχη» του Δημήτρη Θωμά στο θέατρο Απόλλων

Την Παρασκευή 16/6 στις 12:00 μ.μ., στο Θέατρο Απόλλων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Άδακρυς Μάχη», του Δημήτρη Θωμά, από τον δημοσιογράφο και ιστοριογράφο Παναγιώτη Κουλουμπη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Νίνα Λεμποτέτση.

Η όλη εκδήλωση θα διανθιστεί με ζωντανή μουσική. Ένα μίγμα AMBIENT και παραδοσιακής μουσικής με κανονάκι και αλλά ευγενή μουσικά όργανα από την Γεωργία Λίτσα, πλαισιωμένη από καταξιωμένους νέους συριανούς μουσικούς.

Λίγα λόγια για Το Βιβλίο

Το βιβλίο βασίζεται στην περιγραφή μιας πραγματικής μάχης που έλαβε χώρα το 368 π.χ. στα περίχωρα της Σπάρτης…

Μια Σπάρτη αποδεκατισμένη, με τεράστιο το πρόβλημα της Λειψανδρίας από τις συνεχόμενες μάχες και το μεγάλο σεισμό που αφάνισε σχεδόν το 1/3 των κατοίκων της, αφηνοντάς την με 2500 μόνον άνδρες.

Οι γείτονές της, Αρκάδες, Μεσσήνιοι κι Αργίτες, συμμάχησαν για να την κατακτήσουν. 15.000 στρατιώτες συγκεντρώθηκαν για να αφανίσουν κάθε σημάδι της Σπάρτης στο χάρτη.

Οι Σπαρτιάτες όμως με αρχηγό το Βασιλιά Αρχίδαμο κατόρθωσαν κάτι μοναδικό στην ιστορία! Κέρδισαν τη μάχη δίχως να έχουν ούτε μία απώλεια ενώ οι αντίπαλοι είχαν πάνω από μύριους !!! 10.000!!!!

Στο βιβλίο αναφέρονται αμέτρητα πραγματικά περιστατικά της αρχαίας Ελλάδας κι όπως όλα τα μυθιστορήματα που σέβονται τον εαυτό τους υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια την πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη!

Για να μην τα λέμε όμως όλα σας κρατάμε σε αγωνία μέχρι να διαβάσετε το βιβλίο που έχει ένα απρόσμενο τέλος!

Σύντομο βιογραφικό Δημήτρη Θωμά

Γεννήθηκε στη σκιά της ακρόπολης το 1971 και φοίτησε στην Σχολή Αναβρύτων.

Είναι Πτυχιούχος γυμναστής με μεταπτυχιακό, πτυχιούχος του Ιronman university της Χαβάη, και υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του Ελλ. στρατού σαν εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, το 1991 στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ενώ διετέλεσε προσωπικός σωματοφύλακας του ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Ιωάννη Βερυβάκη.

Διέμενε για 6 χρόνια στην Αγγλία όπου εργάστηκε ως επαγγελματίας διαιτητής μπάσκετ. Ανακηρύχθηκε καλύτερος διαιτητής στην Α1 το 2000 και του χορηγήθηκε υποτροφία για μεταπτυχιακό στην Αμερική.
Δούλεψε επίσης ως προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του Leeds, ενώ υπήρξε υπεύθυνος ασφαλείας σε μεγάλες εταιρείες για χειρισμό πλήθους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε την εταιρεία Δήμητρας Γαία η οποία ασχολείται με την υγιεινή διατροφή.

Ο Δημήτρης Θωμάς έχει τερματίσει σε εκατοντάδες αγώνες τρεξίματος – τριάθλου. Είναι ενεργός Μαραθωνοδρόμος και Ironman, ιδρυτής της ομάδας
τριάθλου και τρεξίματος Ironauts και πτυχιούχος ναυαγοσώστης.

Έχει πάθος με την Αρχαία Ελλάδα και το μυθιστόρημα του Άδακρυς Μάχη το έγραψε μέσα σε 3 χρόνια διαβάζοντας και μελετώντας αμέτρητες πηγές από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και κείμενα.

Είναι παντρεμένος κι έχει ένα γιο τον Ιάσωνα και μία κόρη τη Λήδα. Του αρέσουν τα ταξίδια κι έχει επισκεφτεί πάνω από 20 χώρες.