Την στήριξή τους στον υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου- Ερμούπολης  Νίκο Λειβαδάρα εκφράζουν με δηλώσεις τους στο «Λ»  η επί  20 χρόνια δημοτική σύμβουλος Ερμούπολης, πρώην αντιδήμαρχος Ερμούπολης και επιτυχημένη π. πρόεδρος των Κ.Α.Π.Η. κ.  Άννα Βαφία,  ο στρατηγός -πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Σύρου και επί 10 έτη πρόεδρος της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου την οποία ίδρυσε από κοινού με την καθολική μοναχή αδελφή Μάρθα Νικόλαος Παπανάγνου,  η Αρχαιολόγος Μαίρη Ρώτα και ο γνωστός Δικηγόρος Θάνος Θραψιάδης .

Άννα Βαφία: «Τον βλέπεις και λες ότι αυτός ο άνθρωπος έχει το παράστημα και την κουλτούρα  να ωθήσει μπροστά τον τόπο».

Εκτιμώ ότι ο Νίκος Λειβαδάρας είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης. Πρώτον και κυριότερο λόγω της σεμνότητας κα του χαρακτήρα που τον διακρίνει. Έχει δώσει δείγματα τόσο ως γιατρός και επιστήμων όσο και κατά την ενασχόλησή του με τα κοινά. Είναι άμεμπτος, ακέραιος, ηθικός  και υπεύθυνος σε ότι αναλαμβάνει. Εκείνο που με συγκίνησε και με συγκλόνισε, πέραν των προαναφερθέντων, είναι η αγάπη του για τις χαμένες πατρίδες. Είναι ένας νέος  άνθρωπος που ανέκαθεν προτεραιότητά  του  αποτελούσε το νοσοκομείο και η οικογένειά  του. Η Ζωή του ήταν διάβασμα, Ιστορικό Αρχείο και Δημοτική Βιβλιοθήκη και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόοδο της πόλης του. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη καθώς όλα δείχνουν ότι μετά από πολλά χρόνια ένας μικρασιάτης θα κατακτήσει το Δημαρχιακό θώκο. Η προσωπικότητα του και η σοβαρότητα που τον διακρίνει είναι τα μεγάλα του ατού. Τον βλέπεις και λες  ότι αυτός ο άνθρωπος έχει το παράστημα και την κουλτούρα  να ωθήσει μπροστά τον τόπο.

Παπανάγνου Νικόλαος: «Γράψτε, φωνάξτε, με όση δύναμη φωνής έχετε, να ακούσουν όλοι οι συριανοί ότι ο Νίκος Λειβαδάρας είναι ότι καλύτερο  για την Ερμούπολη και για την Σύρο»

Δεν έκανα μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις  για τους υποψηφίους των εκλογών. Όμως για το Νίκο Λειβαδάρα το κάνω γιατί αυτό προστάζει η συνείδησή μου.

Συνεργάστηκα μαζί του για τέσσερα περίπου χρόνια, ως πρόεδρος του Νοσοκομείου, όπου υπήρξε άοκνος και κυρίως έντιμος συνεργάτης. Πολλές φορές με εθελοντική προσφορά που ξεπερνούσε τα όρια και τα ωράρια, ώστε να αναγκαστώ να τον αποκαλέσω τελικά «Άγιο του Νοσοκομείου». Όταν μου ανακοίνωσαν ότι υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Νίκος τους είπα: «Γράψτε, φωνάξτε, με όση δύναμη φωνής έχετε, να ακούσουν όλοι οι συριανοί ότι ο Νίκος Λειβαδάρας είναι ότι καλύτερο  για την Ερμούπολη και για την Σύρο. Και ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να τον εκπροσωπεί γιατί, μου απέδειξε στα τέσσερα χρόνια, σε μια δύσκολη εποχή, ότι είναι ΜΟΝΟ Φανατικός Οπαδός στο να υπηρετεί τα καθήκοντά του.

Μαίρη Ρώτα:  «Όταν πληροφορήθηκα  ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος  δεν έκρυψα την χαρά μου».

Τον γνώρισα, ως γιατρό αρχικά, στο Νοσοκομείο. Διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με σωστή και συγκροτημένη σκέψη και θέσεις. Όταν πληροφορήθηκα  ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος  δεν έκρυψα την χαρά μου. Το σπουδαιότερο είναι ότι πρόκειται για ένα απλό και συνηθισμένο άνθρωπο, παρά το γεγονός ότι είναι γιατρός και επιστήμων, ο οποίος ακούει και δέχεται τις θέσεις και τις σκέψεις των απλών ανθρώπων. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι αρνητικό γι’ αυτόν. Πιστεύω ότι φροντίζει και θέλει πάντα να μαθαίνει και να γνωρίζει.. Κάτι πολύ σημαντικό καθώς μόνο αφομοιώνοντας πράγματα σ’ αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις. Αυτό ακριβώς πιστεύω. Βλέπω πάντα ότι όταν κάποιος τον πλησιάζει για να του πει κάτι, τον ακούει, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και γνώσεων του ανθρώπου που θέλει να του μιλήσει.     

Θάνος Γ. Θραψιάδης: «Ο Νίκος Λειβαδάρας   είναι ένας  καθόλα άξιος  πολίτης αυτού του  τόπου. Γιατί , άραγε , να μην γίνει   και πρώτος πολίτης του»;

Η προσωπικότητα του ιατρού Νίκου Λειβαδάρα,  αναμφίβολα, και αν ακόμα  δεν είχαν  μεσολαβήσει οι  αυτοδιοικητικές  εκλογές, θα  αποτελούσε   ένα φωτεινό παράδειγμα  ενός  ικανότατου   και  ηθικού  επιστήμονα, κοινά αποδεκτού,  με στοχοπροσήλωση   στις επιδιώξεις του,  προσεκτικού  στις  προετοιμασίες   και  στις  δράσεις  του,  ευαίσθητου   στις συλλήψεις   και   τις προσεγγίσεις του,  ευγενικού  και  μετρημένου, ψύχραιμου  και  εύστροφου.  Δεν είναι αυτά σχήματα  λόγου  ούτε και υπερβολές.. Είναι χαρακτηριστικά   που τον ακολούθησαν  με  συνέπεια  σε όλη  την  ιατρική του σταδιοδρομία  και  την δράση του.  Και δεν θα μιλήσω,  ακόμα, για την θητεία του στην τοπική Αυτοδιοίκηση   ούτε και  για την σταθερή εμμονή του  στις ηθικές του αξίες , που, ακόμα και την εποχή  έντονων   κομματικών αντιπαραθέσεων  -κόντρα στα στενώς   εννοούμενα  πολιτικά του συμφέροντα-    τον  οδήγησαν  στο  να  μην  διστάζει   να  «αποχωρεί»,  προκειμένου να μην διαταράξει τις  προσωπικές του  ισορροπίες και τον κώδικα αξιών..  Θα μιλήσω και για το βαθύ του «κοίταγμα»  στην ιστορία αυτού του τόπου,  την   ερευνητική του  ματιά , την    προσήλωσή του  στις  ρίζες μας,   το όλο στοργή  και    σεβασμό  βλέμμα του και  στην  «άλλη Σύρο», των  εργατών,  της προσφυγιάς  και    της   παντοτινής μνήμης,  με τρόπο  που  μπορεί  έμπρακτα  να μας   οδηγήσει    με σιγουριά  στον δρόμο του μέλλοντός μας..  Ας μην ξεχνάμε:  την διδακτορική του διατριβή  με θέμα «Το Πρώτο Νοσοκομείο   της Επαναστατημένης και Ελεύθερης Ελλάδας    στην Ερμούπολη Σύρου» (Θεσσαλονίκη 2012), την μελέτη του  «το Γλωσσικό Ιδίωμα της Ερμούπολης Σύρου (Μάιος  2005), την έρευνά του  με θέμα τον μικρασιατικό  Ελληνισμό  και τα  επί τόπου «προσκυνήματά» του  στις κοιτίδες  του, την  Σμύρνη και το Αϊβαλή, μια πολύχρονη περιήγηση  που οδήγησε   στην δημιουργία  του Συλλόγου  Μικρασιατών  και   Στέγης   Μικρασιατικής Μνήμης  και την διαρκή του εγρήγορση και ευαισθησία –έως αυστηρότητα-   σε ό,τι αφορά   τον πολιτισμό και την αισθητική  που κληρονομήσαμε  από   τους γονείς μας και πρέπει να κληροδοτήσουμε  στα παιδιά μας.. Με   άλλα λόγια,  ο Νίκος Λειβαδάρας   είναι ένας  καθόλα άξιος  πολίτης αυτού του  τόπου. Γιατί, άραγε, να μην γίνει   και πρώτος πολίτης του;