Σε φορτισμένο  συγκινησιακά κλίμα  πραγματοποιήθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα του Ι.Ν. Μετάστασης  στο Μάννα – από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο του Μάννα –  ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη  Μητέρα  με κεντρική ομιλήτρια την συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο, ιδρύτρια του σάιτ «Αληθινές Γυναίκες» και εθελόντρια στο «Όραμα Ελπίδας» Αγγελική Πρίντεζη, με θέμα την μονογονεική οικογένεια.

Παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γιάννη Μαραγκού, πολλών υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την Ενοριακή αίθουσα, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα Νικητίδου τόνισε στους παρισταμένους ότι πρωταρχικό ρόλο στην φετινή εκδήλωση έχουν  τα παιδιά: «Καλέσαμε και είναι κοντά μας ο βρεφονηπιακός σταθμός “Αερόστατο” με την νηπιαγωγό Χριστίνα Πρίντεζη και το Νηπιαγωγείο του Μάννα με την νηπιαγωγό Τζένη Αργυροπούλου» είπε.

Τα παιδιά και των δύο νηπιαγωγείων τραγούδησαν, χόρεψαν, απήγγειλαν ποιήματα στο πνεύμα της ημέρας μη παραλείποντας να δωρίσουν στις μητέρες τους τα ζωγραφικά έργα που τα ίδια είχαν φιλοτεχνήσει.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στις συνθήκες που οδήγησαν στην καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, η κα Πρίντεζη τόνισε ότι στη φετινή εκδήλωση ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Μάννα επέλεξε να τιμήσει τις μάνες που μεγαλώνουν μόνες τους ένα ή περισσότερα παιδιά, τη μονογονεική οικογένεια δηλαδή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Τιμά τη μάνα που αποφάσισε να φέρει μόνη της ένα παιδί στον κόσμο, αν και της έλεγαν πολλοί να μη τον κάνει… αυτήν που γέννησε μόνη της σε μια αίθουσα τοκετού, που ήταν μόνη της σε κάθε υπέρηχο, που άκουσε μόνη την καρδούλα του μωρού της να χτυπά στην κοιλιά της. Την μάνα που υιοθέτησε μόνη της ένα παιδάκι, έκανε μόνη της τα χαρτιά, πέρασε μόνη της το «Γολγοθά» της γραφειοκρατίας, ανέχτηκε μόνη της την περιέργεια του κόσμου, και συνειδητά πορεύεται μόνη με υπερηφάνεια».

Και με φωνή παλλόμενη από συγκίνηση πρόσθεσε: «Απόψε τιμά τη μάνα που χώρισε, είτε γιατί δραπέτευσε από μια κακοποιητική σχέση για να σώσει την ψυχή τη δική της και των παιδιών της, είτε γιατί έτσι τα έφερε ο τροχός της ζωής που γυρίζει και δεν ξέρει κανείς… που και πότε θα σταματήσει. Τιμά τη μάνα που ο θάνατος της πήρε το άλλο μισό και έμεινε ξαφνικά ολομόναχη, μα συνέχισε … για τα παιδιά της».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση  τιμάται και η μάνα που  ενδεχόμενα είναι σε ένα γάμο και μια «οικογένεια» μα ουσιαστικά πάλι μόνη της είναι, προτρέποντας όλες τις γυναίκες που για οποιονδήποτε λόγο είναι μάνα και πατέρας μαζί για το παιδί να μη καταθέτουν ποτέ  τα όπλα στο δύσβατο μονοπάτι της ζωής.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα από τον πλούσιο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.