Ρυθμούς, στίχους, και ακούσματα ξεχωριστά  από τη Μακεδονία, Θράκη, Εύβοια Σποράδες πρόσφερε το λαογραφικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Τετάρτη  7 / 11, στην  αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα αδελφά Λύκεια του υπόλοιπου Ελλαδικού χώρου.

Έτσι γίνεται μια ζεστή αγκαλιά η μεγάλη οικογένεια του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς  δάσκαλοι παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας δραστηριοποιούνται, διδάσκοντας λαογραφικά δρώμενα μαζί με τους παραδοσιακούς χορούς, στις χορευτικές ομάδες του εκάστοτε τοπικού Λυκείου.

Αυτή η νέα αξιόλογη δράση των σεμιναρίων λοιπόν φιλοξένησε τον  Βαγγέλη Τσαγανό (Λ.Ε. Λαμίας) που δίδαξε Μακεδονικούς και Θρακιώτικους και τον Δημήτρη Ελευθερίου (Λ.Ε. Χαλκίδας)  που δίδαξε   χορούς Εύβοιας και Σποράδων  ενώνοντας τη αγκαλιά της εθνικής μας κληρονομιάς με τους δασκάλους και τους χορευτές του Λ.Ε. Σύρου.

Τα ενθουσιώδη  σχόλια «εκτονώθηκαν» με ένα ζεστό χειροκρότημα και από τις δύο πλευρές ενώ οι φιλοξενούμενοι δάσκαλοι δεν παρέλειψαν να συγχαρούν τους δασκάλους και την ομάδα του Λυκείου Σύρου, για τους οποίους δήλωσαν ότι «βρίσκονται στο υψηλό επίπεδο που υποδηλώνει άρτια εκπαίδευση».

Επιστέγασμα  αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας ήταν ένα ανοιχτόκαρδο  γλέντι, προσφορά του Δ/κού Συμβουλίου του Λ.Ε. Σύρου προς όλους τους συμμετέχοντες  αφού πρωτύτερα πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενους δασκάλους .

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Δ/κό Συμβούλιο του Λ.Ε. Σύρου ευχαρίστησε  θερμά τον φίλο – λάτρη της Παράδοσης –  κ. Χρήστο Πρασσάκη, χορηγό της φιλοξενίας των προσκληθέντων δασκάλων και θερμό συμπαραστάτη του έργου του τοπικού μας Λυκείου.

Τα σεμινάρια αυτά θα επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς το Λ.Ε.Σ. αποσκοπεί όχι μόνο στην εξύψωση του επιπέδου των χορευτών του, αλλά και στην εμπέδωση του ρόλου του ως θεματοφύλακα των παραδόσεών μας.

Το Δ.Σ. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους δασκάλους των χορευτικών του ομάδων Μαλαματή Αναστασοπούλου, Μαρία Κορφιάτου, Άννα Χρήστου, Βάσω Χερουβείμ και Φώτη Καλκαβούρα για την καλή Λυκειακή συνεργασία τους και την αφοσίωσή τους στην επιτέλεση του έργου που τους έχει ανατεθεί.-