Στη σκιά του θανάτου του συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Στέλιου Βαμβακάρη, γιου του πατριάρχη τού Ρεμπέτικου Μάρκου, πραγματοποιήθηκε  στο μαγευτικό Βορνά της Άνω Σύρο – με μεγάλη προσέλευση κόσμου  –  η 5η Μουσική Βραδιά με Πανσέληνο, εμπνευστής της οποίας είναι ο Μπάμπης Κουλούρας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, συνοδοιπόρο το Strawberry moon («φεγγάρι φράουλα»)και ένα ελαφρό βοριαδάκι,  οι μουσικοί της ορχήστρας: Πέτρος Παλαιολόγος, Λεωνίδας Βλάχος, Ελπίδα Γαδ και Σιδερής Δαρζέντας, παρά το άγγελμα της θλιβερής είδησης,  κατάφεραν να απογειώσουν το κέφι του κόσμου με ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα από το οποίο φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάσει η «Φραγκοσυριανή».

Ο Μπάμπης Κουλούρας, αφού αφιέρωσε τη βραδιά στον μεγάλο εκλιπόντα, έκανε σύντομη αναφορά στον θεσμό, ενώ παρουσιάζοντας τους μουσικούς αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην καλλιτεχνική τους προσφορά στο τοπικό πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, μη παραλείποντας  να ευχαριστήσει όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν στην υλοποίηση της μουσικής αυτής βραδιάς.

Χαιρετισμό, εμφανώς συγκινημένη, απεύθυνε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην γνωριμία της και τη συνεργασία που είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με το Στέλιο, ο οποίος και της εκμυστηρεύτηκε την πικρία που ένιωθε από την αντιμετώπιση που του επεφύλαξε η γενέτειρά του. Ευχήθηκε δε, η εκδήλωση αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, με την υποστήριξη του Δήμου να συνεχίσει για πολλά – πολλά χρόνια να πραγματοποιείται στον μαγευτικό, όπως τον χαρακτήρισε, λόφο της Άνω Σύρου.

Το κέφι, με εξάρσεις χορού, διατηρήθηκε αμείωτο έως τις πρώτες πρωινές ώρες.