Αναβρασμό προκάλεσε στους Επαγγελματίες αλιείς της Σύρου ανάρτηση στο facebook επώνυμου τοπικού Site με τίτλο : «Τέλος η πώληση αλιευμάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης…»  καθώς είχε ως αποτέλεσμα την άμεση σύγκληση των μελών του Σωματείου υπό το πρόεδρό τους Ηλία Κασιώτη προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Κι αυτό γιατί παρ’ ότι το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου λίγο πριν  το Πάσχα οι δύο πλευρές είχαν μείνει σύμφωνες ότι δεν θα αλλάξει προς το παρόν το ισχύον καθεστώς προκειμένου να δοθεί χρόνος στο Σωματείο να συγκαλέσει ενημερωτική συνέλευση ώστε να ενημερωθούν τα μέλη και να ληφθεί μια απόφαση η οποία και θα κατατεθεί ως πρόταση στο Λιμενικό Ταμείο.

ΔΕΙΤΕ τη δήλωση του κ. Κασιώτη:

Εύλογα λοιπόν θορυβήθηκαν διαβάζοντας την συγκεκριμένη ανάρτηση και εν μέσω μιας θυελλώδους συνέλευσης ο πρόεδρος Ηλίας Κασιώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου  κ. Κοσμά ο οποίος δήλωσε άγνοια, υπογραμμίζοντας στον πρόεδρο ότι μέχρι την εκ νέου μεταξύ τους συνάντηση ισχύει το υπάρχον καθεστώς και θα μπορούν να πουλούν τα αλιεύματά τους στο λιμάνι της Ερμούπολης.

ΔΕΙΤΕ το Video από τη Συνέλευση:

Οι αλιείς ωστόσο δηλώνουν  αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν στη νέα θέση στο  Καρνάγιο αν δεν υλοποιηθούν προηγουμένως οι δεσμεύσεις του Λ.Τ. για έργα στον προτεινόμενο χώρο και κυρίως αν δεν διευθετηθεί η χωροθέτησή του.

ΔΕΙΤΕ το Video με την ενημέρωση του κ. Κασιώτη μετά την επικοινωνία του με τον κ. Κοσμά:

Η αναστάτωση που προκλήθηκε είχε τελικά αίσιο τέλος, ωστόσο αποδεικνύει στην πράξη ότι η διαχείριση της είδησης πρέπει να γίνεται με φειδώ και ορθολογικά  καθώς ένας τίτλος με στόχο τον εντυπωσιασμό μπορεί να προκαλέσει και στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα.