Ο σύλλογος Ρευματοπαθών και φίλων Κυκλάδων Ίασις  το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου,  προσκάλεσε στο 5ο περπάτημα ζωής και ελπίδας τους φίλους αλλά και πολίτες του νησιού, να συμμετέχουν σε αυτή την σπουδαία κοινωνική εκδήλωση 18.30 στον πεζόδρομο Πρωτοπαπαδάκη στην Ερμούπολη.

Αρκετοί συμπολίτες μας  ήταν αυτοί που αποδέχθηκαν το κάλεσμα του δραστήριου Συλλόγου να ακολουθήσουν τις δράσεις αυτές,  εμείς συνομιλώντας με την Πρόεδρο του Συλλόγου την Κυρία Ρούσσου Μαρία μάθαμε πολλά περισσότερα για όλες τις κοινωνικές του δράσεις. Η Κυρία Ρούσσου αναφέρθηκε στην φετινή εκδήλωση η οποία γίνεται για 5ή χρονιά  ενώ γίνεται ταυτόχρονα και σε άλλες Πόλεις της χώρας όπως  στην Ρόδο Αθήνα Πάτρα και Τρίκαλα.

Περπάτημα ζωής  αλλά και υγείας  ανέφερε   δίνει  κίνητρο στους ρευματοπαθείς  πρέπει να είναι ενεργοί  και  όχι  να κάνουν καθιστική ζωή  ,μπορεί η φαρμακευτική αγωγή να βοηθά  τον πάσχοντα, αλλά  η άσκηση  έστω το περπάτημα βοηθά για  καλύτερα αποτελέσματα.
Το περπάτημα είναι η πιο απλή μορφή άσκησης για κάθε ηλικία και καλή φυσική κατάσταση.

Κάθε χρόνο υπάρχουν και διαφορετικοί ομιλητές  στις εκδηλώσεις μας είπε η Πρόεδρος ενώ και εφέτος θα μιλήσει ο Κύριος Μιχάλης Λυγνός  Ρευματολόγος  ,μετά την ομιλία  θα ακολουθήσει   ήπιο περπάτημα θα γίνουν διατατικές ασκήσεις από την Γυμνάστρια την Κυρία  Ελπίδα Σαγκινέτου, ενώ εφέτος  κοντά μας θα βρίσκεται και η Κυρία Ελπίδα Ρούσσου είναι δασκάλα yoga η οποία θα μιλήσει για τα οφέλη στις μυοσκελετικές παθήσεις.

Επίσης ο Σύλλογος  δεν μένει εκεί μας είπε η Πρόεδρος, στο πρόγραμμα του προσθέτει και Ιατρικές ημερίδες όπως αυτή που έγινε τον Ιούλιο στην Έπαυλη Τσιροπινά η οποία είχε ομιλητές τον Κύριο Παπαδόπουλο Αλέξανδρο Οφθαλμίατρο τον Κό Χαχαδάκη Ορθοπεδικό και τον Κο Μιχάλη Λυγνό.

Εμείς από αυτή  την κοινωνική δράση μάθαμε είδαμε και ακούσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Το Σύνθημα του Συλλόγου Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων Ίασις στέλνει το δικό του ξεχωριστό  μήνυμα  σε όλους εμάς  Χαμογέλα! Μη σταματάς!! Συνέχισε να περπατάς!!!