Ολιγομελές συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης (τρία μόλις άτομα) με την χρήσης πιεστικού πλυστικού μηχανήματος προέβη σήμερα το πρωί στον καθαρισμό της πλατείας Μιαούλη σε σημεία πέριξ της πλατείας όπου βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων, προκειμένου η Ερμούπολη σταδιακά να αποκτήσει το καθαρό πρόσωπο που της αρμόζει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η δράση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο μειωμένης τουριστικής κίνησης, γεγονός που είναι ενδεικτικό της βούλησης της νέας Δημοτικής Αρχής η Ερμούπολη και η Σύρος να διατηρείται καθαρή ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνο το διάστημα που κατακλύζεται από  επισκέπτες.

Όμως, πέραν των δράσεων του Δήμου, κάτι δείχνει να κινείται και από μεγάλη μερίδα δημοτών που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να διατηρήσουν του χώρους πέριξ των οικιών τους ή των επιχειρήσεων τους καθαρούς. Έτσι σε οδούς, όπου οι ακαθαρσίες από τις αδέσποτες γάτες τους καθιστούσαν αδιάβατους, τοποθετούν κουτιά με άμμο, με την κατάσταση σήμερα να εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένη, ενώ σε αρκετά σημεία τις πόλης τοποθετούνται παγίδες για κατσαρίδες και τρωκτικά.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Πέτρος Μώτος ευχαριστεί μέσω του Logotypos.gr τους ανωτέρω δημότες, προειδοποιώντας παράλληλα τη μικρή μερίδα που εξακολουθεί να ρυπαίνει τους δρόμους ότι θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα: «Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα τους γίνεται μια σύσταση και κατόπιν, στην περίπτωση που εξακολουθούν να ρυπαίνουν, θα τους επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα.

Παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, προαναγγέλλει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα συνεργείο αποτελούμενο από δύο- τρία άτομα, θα ξεκινήσει να πλένει σταδιακά τους κάδους απορριμμάτων του νησιού, ώστε λίαν συντόμως να πάψουν πλέον να αποτελούν υγειονομική απειλή για δημότες και επισκέπτες.

Τέλος, απευθύνει  έκκληση στους επιχειρηματίες να σταματήσουν να σέρνουν σακούλες με λάδια στους πλακόστρωτους δρόμους,  αλλά και τους δημότες να πάψουν να εναποθέτουν στους κάδους ογκώδη αντικείμενα και πάσης φύσης οικοδομικά υλικά, σεβόμενοι την προσπάθεια που καταβάλλεται.