Μια εμπειρία μοναδική βίωσαν όσα παιδιά, μεγάλα και μικρά, παρακολούθησαν στο θέατρο  Απόλλων κάποια από τις δύο παραστάσεις του διεθνούς φήμης θεάτρου κούκλας Κρήτης, στην παιδική παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» βασισμένη στο ομώνυμο  παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου.

Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και λαμπερά χρώματα, η συγκεκριμένη παράσταση του κρητικού θιάσου με τα  άκρως επίκαιρα μηνύματα για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία είναι βέβαιο πως θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των παιδιών και συνάμα θα εξιτάρει την φαντασία τους!

Η σκηνή του θεάτρου  Απόλλων κατακλύστηκε από ψάρια, τσούχτρες και άλλα πλάσματα της θάλασσας τα οποία με φόντο έναν πολύχρωμο βυθό συσπειρώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «Ψαροτρομάρα» που βρίσκεται  προ των πυλών και έτοιμος να αρπάξει τις περιουσίες τους με σκοπό  να χτίσει εκεί το καινούργιο του πολυτελές παλάτι. Με  σύμμαχο δε την φίλη τους τη Γοργόνα τα έμβια πλάσματα του βυθού καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον… ΨΑΡΕΨΟΥΝ. Το αν τα κατάφεραν ή όχι το γνωρίζουν όλοι όσοι δήλωσαν παρουσία σε κάποια από τις δύο παραστάσεις στο ιστορικό θέατρο της Σύρου».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι «Ο  Ψαροτρομάρας»  σημειώνει  πανευρωπαϊκή επιτυχία για έκτη  χρονιά και στην Σύρο ανέβηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Συριανού Καρναβαλιού “Γεώργιος Σουρής” 2020  του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.