Με τη στήριξη του Χρήστου Πρασσάκη πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Απόλλων εκδήλωση αφιερωμένη στα 25 χρόνια αδελφοποίησης του τέως Δήμου της Άνω Σύρου με την πόλη Grillon της Γαλλίας, ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος  του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού η  αντιδήμαρχος πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού  προέβη σε μια σύντομη αναφορά  στο ιστορικό της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, υπογραμμίζοντας ότι στο διάβα των χρόνων οι μεταξύ τους σχέσεις ισχυροποιούνται ολοένα και περισσότερο, μη παραλείποντας να κάνει αναφορά  στα ονόματα των πρωτεργατών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας: «Σήμερα αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα τόσο για το Δήμο μας όσο και για το δήμο της Grillon της Γαλλίας, καθώς εορτάζουμε τα 25 χρόνια  αδελφοποίησής μας… Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλλαν τα τελευταία 25 χρόνια  στο να αναπτυχθεί  η αδελφική αυτή σχέση  η οποία δεν γνωρίζει σύνορα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί παραλληλία προσπάθεια για τη εξεύρεση χώρου για την στέγαση αυτής της φιλίας.

ΣΥΡΟΣ 10-3-2018 Χοροί από το ΛΕΣ στην εκδήλωση 25 χρόνων αδελφοποίησης της πόλης Grillon τηε Γαλλίας με την Άνω Σύρο

ΣΥΡΟΣ 10-3-2018 Χοροί από το ΛΕΣ στην εκδήλωση 25 χρόνων αδελφοποίησης της πόλης Grillon της Γαλλίας με την Άνω Σύρο

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 10 maart 2019

Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου άνοιξε χορευτικά την εκδήλωση και ακολούθησε το παραδοσιακό εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης» καθώς  και δύο χορευτικές ομάδες εκτός Σύρου,  η μία από Αυλώνα και  η άλλη από Καστοριά.

Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό της αντιδημάρχου και ο χαιρετισμός της πρόεδρου της Επιτροπής Αδελφοποίησης από την  πόλη  Grillon: «Στην Γαλλία αυτή την επέτειο των 25 χρόνων την ονομάζουμε «Αργυροί Γάμοι». Η περηφάνια να έχουμε αυτή την αδελφοποίηση ζωντανή και η χαρά που μετράμε ανάμεσά σας πολλούς πραγματικούς φίλους όλα αυτά τα χρόνια, είναι μεγάλη» είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι αν και η ίδια ήταν μόλις 14 χρόνων τότε έχουν χαραχθεί στην μνήμη της τα συγκινημένα πρόσωπα των πρωτεργατών της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας.

Ακολούθως η κα Μενδρινού της παρέδωσε τιμητική πλακέτα, με την πρόεδρο να της τονίζει ότι αυτή θα τοποθετηθεί σε περίοπτο θέση στο ελληνικό καφενείο  που έχουν δημιουργήσει και στο οποίο εκτίθεται όλο το υλικό της αδελφοποίησης. Με τη σειρά δώρισε στην κα Μενδρινού ένα περίτεχνο κεντητό με το σήμα της αδελφοποίησης, δίνοντας αμφότερες το έναυσμα για την έναρξη του χορευτικού προγράμματος.