Σάρωσε τα βραβεία ο Κοσμάς Κοσκινάς (Video)

Πρώτες και δεύτερες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα bodybuilding

Σε δύο πανελλήνια, ένα Κυπριακό και ένα Mister Αιγαίο πρωταθλήματα βραβεύτηκε ο συριανός αθλητής Bodybuilding Κοσμάς Κοσκινάς.

Όπως λέει ο ίδιος, για να το επιτύχει αυτό απατήθηκε πολύ προετοιμασία, κόπος και φυσικά η στήριξη από το Γυμναστήριο «Μετάλλαξη» στο οποίο προπονείται: «Είναι αναγκαίες πολλές στερήσεις», λέει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Καταλαβαίνετε ότι το άθλημα αυτό είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα όσο αφορά την διατροφή… και μη κρυβόμαστε απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα».

 

Η αθλητική σαιζόν για τον κ. Κοσκινά ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή με τον ίδιο, όπως λέει, να σημειώνει αρκετές επιτυχίες: «Πήρα την 1η και την 2η θέση στο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς αγωνίστηκα σε δύο κατηγορίες. Στην Κύπρο πήρα την 1η θέση  στην κατηγορία μου,  masters 50 + , και μια 2η στην κατηγορία bodybuilding classic, η οποία είναι πολύ δυνατή. Μετά στην Ελλάδα, στην Τάμπα, κέρδισα το πανελλήνιο με δυο παλιούς συναθλητές μου που κουβαλάνε μια μεγάλη ιστορία στην πλάτη τους. Τον Μάιο απλά συμμετείχα στο Mister Αιγαίο, απροετοίμαστος βέβαια, όπου κατάφερα να πάρω την 2η και την 3η  θέση».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η Σύρος εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει το στίγμα της στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο: «Απλά δεν είχε πάρει έκταση το θέμα σε εφημερίδες, video και συνεντεύξεις. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό», τονίζει,  και με σπασμένη από συγκίνηση φωνή εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην οικογένειά του για την διαχρονική της στήριξη: «Πέρασα πολλές αρρώστιες μέχρι να φτάσω εκεί που έφτασα. Πνευμονίες… και όπως καταλαβαίνετε έφτασα πολύ δύσκολα».

Ποιες είναι, όμως, οι συμβουλές του στον νέο αθλητή που θα επιλέξει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα; Τι θα πρέπει να προσέξει;

«Κατ’ αρχήν δεν συνιστώ στους νέους να παίρνουν προϊόντα βαριά, δηλαδή της κατηγορίας των αναβολικών. Έχει γίνει πλέον μόδα αυτό και είναι άσχημο πράγμα. Κάποιοι παίρνουν τέτοια προϊόντα, τα οποία είναι επιβλαβή, και πάνε στις παραλίες για να δείξουν το σώμα τους. ΟΧΙ. Δεν πρέπει να το κάνουν αυτό. Μπορούν να πάρουν μια πρωτεΐνη, αμινοξέα ή ένα λιποδιαλυτικό. Και πάλι με επιφύλαξη. Δεν είναι όλα τα προϊόντα σωστά», τονίζει.

«Μπορεί, ωστόσο, κάποιος νέος αθλητής να κάνει το διαχωρισμό ανάμεσα στα σωστά και τα επιβλαβή σκευάσματα; «Υπάρχουν τα θερμογενητικά που είναι πολύ δυνατά, υπάρχουν άλλα που έχουν καφεΐνες μέσα και ενδεχόμενα κάποιους αθλητές με θυρεοειδή να τους ενοχλούν. Δεν είναι απαραίτητο όμως να πάρεις κάτι για να αποδώσεις. Η καλή διατροφή και η δίαιτα μόνο αρκούν. Τίποτα άλλο. Μακριά από υπερβολές», υπογραμμίζει.

Τον ρωτάμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του μετά τις τόσες διακρίσεις του σε πανελλήνια πρωταθλήματα: «Έχω κατέβει και σε Παγκόσμιο το 2004», προσθέτει, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι η προσέλκυση Συριανών σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στη Σύρο το προσεχές διάστημα: «Θα γίνει ένας αγώνας εδώ. Στη Σύρο. Προφανώς θα γίνει στην πισίνα του «Μετάλλαξη». Αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει για μένα μεγάλη τιμή αν έρθουν οι Συριανοί να δουν από κοντά το άθλημα που κάνω και να γνωρίσουν τν χώρο μας».

Κάνει δε γνωστό ότι ο αγώνας αυτός ενδεχόμενα να σηματοδοτήσει και την αποχώρησή του από το άθλημα: «Ίσως είναι από τους τελευταίους αγώνες που θα κάνω. Ευελπιστώ να πάω και στο παγκόσμιο  πρωτάθλημα και μετά να σταματήσω. Γιατί πλέον η ηλικία μου δεν μου το επιτρέπει. Καταπονούμαι και επιθυμώ να αφιερωθώ περισσότερο στην οικογένειά μου, τη δουλειά μου και απλά να γυμνάζω το σώμα μου χωρίς να συμμετέχω σε αγώνες», καταλήγει.