Δεν έμειναν στο κόψιμο της πίτας τους τα μέλη της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αλλά το γλέντησαν κιόλας, συνοδεία σαλπίγγων.

Για μια ακόμη χρονιά η Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου έκοψε την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με τις ευχές όλων για μια καλύτερη χρονιά, με τα μέλη της να απολαμβάνουν με ευεξία τις πεζοπορικές δράσεις τους σε όλη τη Σύρο, ενώ παράλληλα έστησαν γλέντι με ψησταριές, εδέσματα και φυσικά καλό κρασί, βοηθούντος και του καλού καιρού.

Ξεκίνησαν την εκδήλωση με κάλαντα από χορωδία της Ομάδας, υπό τον ήχο σαλπίγγων (Στέφανος Σκιαθίτης, Νίκος Μπουγιούρης, ) και τουμπακιού (Αντώνης Ρηγούτσος), για να ακολουθήσει μια σύντομη αναφορά στις προσεχείς εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ομάδας από την Κατερίνα Ροσσολάτου (όπως η συμμετοχή στο καρναβάλι), χωρίς να λείψουν οι ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με πρώτο τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την Ειρήνη Δράκου και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μάννα Γιάννη Μαραγκό.

Τέλος, πριν αρχίσει το τσιμπούσι, κόπηκε η πίτα από μία εκ των αρχαιότερων μελών της Ομάδας Πεζοπόρων, ενώ δεν έλειψαν οι ευχές από τον Αντώνη Ρηγούτσο, τον Στέφανο Σκιαθίτη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Μαραγκό, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι η Κοινότητα θα βρίσκεται συμπαραστάτης στις εκδηλώσεις της Ομάδας.

Να επισημανθεί ότι η Ομάδα αυτή ξεκίνησε τις δραστηριότητες της άτυπα με 15 άτομα το 2007 και σήμερα έχει στις τάξεις της περίπου 1000 μέλη, εκ των οποίων τα120 ενεργά, αφού σε τακτά χρονικά διαστήματα προγραμματίζουν εκδρομές ακόμη και σε δύσβατα σημεία του νησιού. Ιδιαίτερη η προτίμηση των μελών της στην Πάνω Μεριά, την οποία έχουν χαρακτηρίσει «ακατέργαστο διαμάντι», απολαμβάνοντας τη φύση και φυσικά το… περπάτημα. Εξάλλου, δε λείπουν από μέρους της Ομάδας και δραστηριότητες οι οποίες έχουν σχέση με τον καθαρισμό ή τον ευπρεπισμό χώρων, κλάδεμα δέντρων, συμμετοχή σε κατάσβεση πυρκαγιών κ.α.

Μέλη της Ομάδας συμμετέχουν και σε δραστηριότητες εκτός Σύρου, όπως π.χ το 2010 που συμμετείχαν στην ετήσια προγραμματισμένη πεζοπορία 55 χιλιομέτρων (20 και 21 Μαρτίου) με αφετηρία την αρχαία Ήλιδα και τερματισμό την αρχαία Ολυμπία.

Σε ερώτηση στο κ. Σκιαθίτη, γιατί η Ομάδα δεν έχει μετεξελιχθεί σε Σύλλογο, απάντησε ότι ένας Σύλλογος είναι περισσότερο δυσλειτουργικός από μια Ομάδα, η οποία διαπνέεται από την αίσθηση της ελευθερίας των μελών της.