Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε ξανά τους μαθητές της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης πίσω στα προαύλια των σχολικών μονάδων, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από εκπροσώπους τόσο της Ιεράς Μητρόπολης όσο και της Καθολικής Επισκοπής.

Σε μερικά σχολεία, μάλιστα, μοιράστηκαν και τα βιβλία της νέας χρονιάς, αφού από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα, έστω και με μη πλήρες ωράριο.

Για μια ακόμη χρονιά, στους αγιασμούς των Γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο και στα Λύκεια στο Μάννα, έδωσαν το παρών – μεταξύ άλλων – ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, οι διευθυντές της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και φυσικά εκατοντάδες γονείς των μαθητών.

Ο αγιασμός στις ανωτέρω σχολικές μονάδες τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Πέτρου Στεφάνου, οι οποίοι καλωσόρισαν τους νεοφερμένους στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, δίνοντας τους τις πατρικές ευχές για καλή σταδιοδρομία, ευόδωση των στόχων τους, υπακοή στους σχολικούς κανόνες, σεβασμό στους εκπαιδευτικούς και όρεξη για διάβασμα.

Ανάλογες ευχές ακούστηκαν και από τους παραπάνω επισήμους, με τις κυριότερες από αυτές να έχουν να κάνουν με την φιλία, τη χαρά της παιδικής ηλικίας και την πνευματική πρόοδο του καθενός.