Στο Νότιο Αιγαίο, στο οποίο το 2014 εξελέγη ο «γαλάζιος» Γιώργος Χατζημάρκος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί μία ισχυρή υποψηφιότητα, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του 2014 που ο τότε υποψήφιός του, πρώην δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, είχε βγει τρίτος και καταϊδρωμένος με μόλις 18,3%.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του πρώην υφυπουργού Τουρισμού των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και στενού συνεργάτη του Κ. Σκανδαλίδη, Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος, σε περίπτωση που κατέβει, θα έχει και τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο κ. Νικητιάδης θα είναι υποψήφιος.

Γι’ αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των συνεργασιών, αναζητούν και δικά τους προβεβλημένα στελέχη για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό συζητούνται τα ονόματα του Ρόδιου βουλευτή Δωδεκανήσου και νυν αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού και εναλλακτικά του βουλευτή Κυκλάδων (σ.σ. με καταγωγή από τη Μήλο) Νίκου Συρμαλένιου.

Μάλιστα, αμφότεροι έχουν εμπειρία από την Αυτοδιοίκηση, καθώς είχαν διατελέσει περιφερειακοί σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου την περίοδο 2011-2014.

Πηγή:  aftodioikisi.gr