Παρουσία πολλών πιστών, μετά τον Διενοριακό Εσπερινό Αγάπης (ανήμερα του Πάσχα) στον Ι.Ν. Κοιμήσεως στη Σύρο, το ομοίωμα του Ιούδα παραδόθηκε και φέτος στην πύρα, έμπροσθεν της παιδικής χαράς της Κοίμησης.

Η ενορία του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πιστή στην τήρηση της παράδοσης,  αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά ένα έθιμο δεκαετιών στρέφοντας πάνω της το ενδιαφέρον πάμπολλων Συριανών και επισκεπτών.

ΔΕΙΤΕ  video από τον Εσπερινό Αγάπης

Μετά τον Διενοριακό Εσπερινό Αγάπης που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δωρόθεου και με την παρουσία πολλών ιερέων της Σύρου, η πομπή λίγο πριν τις οκτώ, εξήλθε του Ιερού Ναού Κοιμήσεως και μόλις έκανε την εμφάνισή της στο αλσύλλιο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία ο Ιούδας (κατασκευής κας Ειρήνης Γουσγουνέλη) παραδόθηκε στη φωτιά από τον κ. Αλέξη Μαραντζίδη.

ΔΕΙΤΕ  video από το κάψιμο του Ιούδα

Το έθιμο αυτό αποτελεί μια συμβολική κίνηση τιμωρίας του Ιούδα για την προδοσία προς τον δάσκαλό του Χριστό, και τα φλας πήραν κυριολεκτικά φωτιά  προκειμένου  να απαθανατίσουν το εντυπωσιακό θέαμα, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες κροτίδες δημιουργούσαν  μια ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε Ανάσταση!

ΔΕΙΤΕ το video με την προσλαλιά του μητροπολίτη Σύρου

Με την επιστροφή της πομπής  στον Ναό ο  μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ απευθυνόμενος στους πιστούς ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει και την Ανάσταση της ταλαιπωρημένης από την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους πάμπολλους επισκέπτες που επέλεξαν το νησί μας για να συνεορτάσουν το Πάσχα.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή κόκκινων αυγών στους πιστούς, ενώ δεν πρέπει να παραλέιψουμε να ανφέρουμε ότι παρουσία δήλωσε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ερμούπολης Ανθή Χαλκιά και ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Χρυσαφίδης.