Έχει πάρει φωτιά το διαδίκτυο με θέματα τα οποία σχετίζονται με την αύξηση επισκεπτών σε νησιά των Κυκλάδων κατά τον μήνα Ιούνιο, αλλά και τον Ιούλιο, σε σχέση με περασμένα χρόνια.

Είχαμε αναφερθεί στην εντυπωσιακή αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε Πάρο και Μήλο, αλλά και η Νάξος έχει να επιδείξει πρωτεία στον ίδιο τομέα, αφού πληροφορούμαστε ότι «….ο φετινός Ιούνιος (αλλά και ο Ιούλιος που διανύουμε) δεν έχει προηγούμενο. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε μέσα … Άγιο Πνεύμα (σ.σ. το τριήμερο εννοούμε). Τι θέλουμε να πούμε; Ότι έσπασε το ιστορικό φράγμα των 60.000 επισκεπτών (61.224 για την ακρίβεια) όσον αφορά τις αφίξεις μέσω της βασικής  πύλης εισόδου του νησιού που δεν είναι άλλη από το λιμάνι. Που να ήταν δηλαδή μεγαλύτερο; Σε σχέση με πέρυσι έχουμε μία αύξηση της τάξης του 6% ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχουμε περίπου 20 κατάπλους πλοίων σε ημερήσια βάση… Και τα περισσότερα είναι ταχύπλοα….»

Να θυμίσουμε και πάλι ότι, εμείς στη Σύρο τον αντίστοιχο μήνα Ιούνιο είχαμε γύρω στους 34.200 αποβιβασθέντες επιβάτες και γύρω στα 3.200 Ι.Χ, δηλαδή τελευταίοι και καταϊδρωμένοι να πανηγυρίζουμε θριαμβολογώντας επειδή δρομολογήθηκε ένα πλοίο του ’60 δυο φορές την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη για Κρήτη, που πιάνει ενδιάμεσα και τη Σύρο.

Είπαμε, αυτή είναι «Η Σύρος που αξίζουμε» με τους άξιους κυβερνήτες της.