Ακόμα και την ευχή της Ένωσης όλων των χριστιανικών Εκκλησιών περιείχε η πίτα της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων σήμερα το πρωί.

Η βασιλόπιτα κόπηκε αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, με τον εφημέριο της ενορίας π. Αντώνιο Χάλαρη να απευθύνει χαιρετισμό προς το εκκλησίασμα, μέσω του οποίου έκανε αναφορά τόσο στην πίστη που πρέπει να έχει ο άνθρωπος στον Θεό και τη ζωή, χωρίς να φοβάται τον θάνατο, όσο και στην ανάγκη όπως το νέο έτος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο και ελπιδοφόρο, φέρνοντας ειρήνη, ευημερία και αγάπη στον κόσμο. Επίσης, προέτρεψε όπως κάνουμε έναν απολογισμό ζωής, και να αναρωτηθούμε όχι μόνο αν αν οι χριστιανικές μας πράξεις μας ευφορούν, αλλά και αν με τον νέο χρόνο μπορούμε να τις πολλαπλασιάσουμε

Τέλος, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ενορίας κατά τον παρελθόντα χρόνο και ιδιαίτερα στις επισκευές που έγιναν στον ναό, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν με τις ευεργεσίες τους στον εξωραϊσμό του ναού, με απώτερο στόχο και σκοπό να γίνει ένα κόσμημα όχι μόνο για το Μάννα, αλλά για ολόκληρη τη Σύρο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, αλλά και καθολικός εφημέριος του Μάννα, π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο οποίος ευχήθηκε –πέραν των άλλων- όπως υπάρξει ένωση όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών, λέγοντας πως ο Ιησούς Χριστός μας άφησε ως παρακαταθήκη μία χριστιανική εκκλησία, αλλά οι άνθρωποι την κομματιάσαμε. «Εύχομαι να έλθει αυτή η πολυπόθητη στιγμή που δε θα υπάρχουν ορθόδοξοι και καθολικοί, διαμαρτυρόμενοι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά να υπάρχει, όπως πριν το 1054, μόνο η Χριστιανική Εκκλησία, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού…», είπε μη παραλείποντας να τονίσει την αγαστή συμπόρευση και συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών δογμάτων Ορθόδοξου και Καθολικού στη Σύρο. «Μπορώ να πω ότι εδώ στη Σύρο αυτή η διάκριση δεν υπάρχει. Είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι μεταξύ μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την άψογη συνεργασία μεταξύ Τοπικής Κοινότητας και των δύο Ενοριών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάννα Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων του Μάννα, ευχόμενος υγεία, αισιοδοξία, αγάπη και ειρήνη το 2019, ευχές τις οποίες επανέλαβε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μάνος Τελώνης, μιας και η εκδήλωση της πίτας πλαισιωνόταν από μέλη του Συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση δώδεκα (!) δώρων, από προσφορές τοπικών επιχειρήσεων, τις οποίες ο εφημέριος π. Αντώνιος Χάλαρης ευχαρίστησε ονομαστικά, ενώ δώρα μοιράστηκαν και σε όλα τα παιδιά του κατηχητικού που έκοψαν την πίτα τους.

Δεν έλειψε φυσικά και το σχετικό κέρασμα του εκκλησιάσματος στην ενοριακή αίθουσα. Μεταξύ του εκκλησιάσμαος ο τοπικός σύμβουλος του Μάννα Στυλιανός Τρουμπετάκης και ο εκπρόσωπος του Πάνου Ξενοκώστα Βασίλης Σαββίδης με τη σύζυγό του.