Μπορεί να χάθηκε προσωρινά από το επίκεντρο των αυτοδιοικητικών συζητήσεων εξαιτίας της μεγάλης δοκιμασίας που πέρασε με την υγεία του την περασμένη χρονιά, ωστόσο η αρχή του 2019 βρίσκει τον αγαπητό στον πολύ κόσμο δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Μώτο ξανά στις επάλξεις, γεμάτο αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, και με ισχυρή την βούληση να συμμετάσχει ξανά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

«Τώρα είμαι πολύ καλύτερα σε σχέση με το αρχικό σοκ που υπέστη από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Οι γιατροί που με παρακολουθούν πιστεύουν πως με την κατάλληλη θεραπεία και άσκηση που κάνω καθημερινά για να δυναμώσει το μυϊκό μου σύστημα, θα ξεπεράσω τελείως το πρόβλημα στο πόδι και θα μπορώ να λειτουργώ ξανά όπως και στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Μώτος.

Στο πλευρό του «γιατρού»

Η συζήτηση, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην στραφεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, για τις οποίες υπήρχε ένα θολό τοπίο από πολλούς αναφορικά με το ποια θα ήταν η τελική απόφασή του.

Θέλοντας, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ο κ. Μώτος δήλωσε και επίσημα στον «Λ» ότι θα κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Νίκου Λειβαδάρα.

«Καταρχάς σέβομαι απολύτως όλες τις άλλες υποψηφιότητες και εύχομαι να έχουμε έναν ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις ο επικεφαλής της νυν δημοτικής μας παράταξης, ο Ανδρέας Γιαλόγλου, μας ενημέρωσε ότι δεν θα κατέβει ως υποψήφιος επικεφαλής, αλλά θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Νίκου Λειβαδάρα, τότε, μετά από πρόσκληση του «γιατρού», αποφάσισα κι εγώ να συμμετέχω στον συνδυασμό του, εκτιμώντας την εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά και την ευγενική του φυσιογνωμία.

Πολλοί ίσως να εκφράσουν αμφιβολίες για το αν η απόφαση μου να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, ωστόσο μέρα με τη μέρα νοιώθω ακόμα καλύτερα.

Δεν σου κρύβω ότι και πριν την περιπέτεια με την υγεία μου και τώρα που κόβω βόλτες στη γειτονιά, πολλοί συνδημότες με ρωτούν για το πότε θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου γιατί τους έχει λείψει ο άνθρωπος με τον οποίο μπορούσαν να μιλήσουν στον Δήμο.

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ζωή μου, οπότε θα συνεχίσω να την υπηρετώ μέχρι να με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου», σχολίασε ο κ. Μώτος.

Ύψιστο κεφάλαιο για τον τόπο ο Γιάννης Δεκαβάλλας

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση από τα κοινά του Γιάννη Δεκαβάλλα, μαζί με τοΝ οποίο συμπορεύτηκε επί 12 συναπτά έτη ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Πέτρος Μώτος ανέφερε τα εξής: «Ο Γιάννης εκτός από πολύτιμος συνεργάτης και πολύ επιτυχημένος δήμαρχος, μου στάθηκε πάντα πιστός φίλος στα καλά και στα πολύ δύσκολα και γι αυτό τον νοιώθω αδελφό μου. Είναι ήδη κομμάτι της οικογένειάς μου καθώς έχει βαπτίσει το εγγόνι μου, άρα ό,τι και να πω γι αυτόν δεν θα είμαι αντικειμενικός. Αυτό, πάντως, που του παραδέχομαι είναι ότι είχε πολιτικό τσαγανό και υποστήριξε μέχρι τέλους την επιλογή του να με χρησιμοποιήσει ως αντιδήμαρχο, τη στιγμή που τότε δέχονταν τεράστιες πιέσεις από το εσωτερικό της παράταξής του. Και επίσης, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ήμουν ο μοναδικός αντιδήμαρχος που διατήρησε στη θέση του, και στις τρεις τετραετίες που διανύσαμε μαζί».

Συγκίνηση και πολλά «ευχαριστώ» από καρδιάς

Η αναφορά στο παρελθόν είχε ήδη δημιουργήσει ένα συγκινητικό κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το οποίο κορυφώθηκε με συγκρατημένους λυγμούς όταν άρχισε να μοιράζει τις ευχαριστίες του σε όσους του συμπαραστάθηκαν αλλά και ακόμη του συμπαραστέκονται στον δύσκολο αγώνα που δίνει.

«Θα ήθελα μέσα από αυτή την ευκαιρία που μου δίνει η εφημερίδα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και το νοσηλευτικό προσωπικό που με φρόντισε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τους γιατρούς στην Αθήνα που επιβλέπουν την αποθεραπεία μου, την Κατ’ Οίκον Νοσηλεία και την Βοήθεια στο Σπίτι που με στηρίζουν ακόμα και τώρα, τον απλό κόσμο για την αμέριστη θαλπωρή και ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την υγεία μου και πάνω απ’ όλα την ίδια μου την οικογένεια για την αγάπη και την φροντίδα που μού δείχνει καθημερινά».