ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα  18:30

Στον πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη

( ύψος καφέ Μέγαρον)

 θα πραγματοποιηθεί το

«Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας»

 

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ», για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα της αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου), διοργανώνει το «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας».

«Σκοπός μας είναι  τόσο η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις ενηλίκων και παιδιών, όσο και η ενημέρωση των ατόμων με αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση και τις καρδιοπάθειες που επέρχονται λόγω των νοσημάτων αυτών. Επίσης, θα υπάρξει αναφορά σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

18:30 Ώρα προσέλευσης

18:45 Χαιρετισμός και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης – Ομιλία σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού κ. Τσαγδή Χριστίνα PhD στην άσκηση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

19:00    Περπάτημα σε κεντρικά σημεία της πόλης

19:40 Ομιλία με θέμα «Ρευματικά Νοσήματα ενηλίκων και παιδιών» του ιατρού Ρευματολόγου ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου ΙΑΣΙΣ και μέλους του Δ.Σ κ. Μιχαήλ Λυγνού.

19:50    Ομιλία με θέμα τις καρδιοπάθειες στους πάσχοντες από ρευματικά νοσήματα από του ειδικό καρδιολόγο κ. Τσανακτσή Δημήτριο.

  • Παράλληλα εργαστήρια ήπιας αεροβικής γυμναστικής και διατατικές ασκήσεις με την υποστήριξη της κ. Τσαγδή

Για να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις μας, το περπάτημα είναι η ιδανικότερη  και η  πιο απλή  μορφή άσκησης ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική μας κατάσταση.

Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να περπατήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Φορέστε μόνο ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια και το καλύτερο χαμόγελο σας, ώστε να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης μας!

Στην διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινίσεις στο 6937 124396«,  καταλήγει το σχετικό Δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου  Μαρία Ρούσσου.