Παρά το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες που αφορούν εν γένει τον Αθλητισμό βαραίνουν τους Δήμους, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόσθεσε στο αθλητικό πρόγραμμα μαμούθ – όπως το χαρακτήρισε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης – ακόμα τρία νέα έργα που έρχονται να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν ομόφωνα 3 διαβαθμιδικές συμβάσεις μεταξύ της ΠΝΑΙ και του δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τα έργα: 1) «Συντήρηση – επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πάγο», 2) «Συντήρηση – επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην Βάρη» και 3) «Εργασίες επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σύρου».
Αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πάγου, πρόκειται για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής για το οποίο προβλέπεται η αποκατάσταση της υφιστάμενης χωμάτινης επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου, η επίστρωση του γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα νέας γενιάς – γραμμογράφηση, η συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτροφωτισμός.
Το έργο στον Πάγο, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των φάσεων (μέχρι και την τελική παράδοσή του) που φτάνει τους 24 μήνες.
Στην περίπτωση της Βάρης, πρόκειται για το εγκαταλελειμμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο οποίο προβλέπεται να δημιουργηθούν και νέες αθλητικές δομές.
Συγκεκριμένα, η σύμβαση προβλέπει την αποκατάσταση της υφιστάμενης χωμάτινης επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα διαστάσεων γηπέδου 5Χ5, αποκατάσταση εξοπλισμού γηπέδου, συντήρηση κτηριακών εγκαταστάσεων, κατασκευή γηπέδου τένις και ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ.
Το έργο στη Βάρη, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των φάσεων (μέχρι και την τελική παράδοσή του) που φτάνει τους 24 μήνες.
Τέλος, στην περίπτωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για το οποίο υπήρξε αρχική αίτηση χρηματοδότησης από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, οι εργασίες προβλέπουν τα εξής: παρεμβάσεις α) στις κολυμβητικές δεξαμενές και συνοδές εγκαταστάσεις, β) στα αποδυτήρια κοινού, ομάδων και προσωπικού, γ) στις κερκίδες, και δ) στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ η όλη εγκατάσταση θα εξωραϊστεί (βάψιμο) πλήρως.
Οι εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με προϋπολογισμό 215.000 ευρώ, έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των φάσεων (μέχρι και την τελική παράδοσή του) που φτάνει τους 27 μήνες.