Επίθεση με πασχαλινές ρουκέτες κατά αστυνομικών στους Βροντάδες – Ένταση στην περιοχή Καράβας στη Μυτιλήνη – «Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει το σχέδιο» ξεκαθαρίζει ο Στέλιος Πέτσας

«Πεδία μάχης» είναι σήμερα η Μυτιλήνη και η Χίος, με εκατοντάδες πολίτες των δύο νησιών να αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στα δύο νησιά ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση μέσω του Εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα ξεκαθαρίζει ότι έχει αποφασίσει «να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

Οδοφράγματα στη Χίο

Με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του Βροντάδου να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.

Το πρώτο μέτωπο κρίνεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης εκκλησίες του Βροντάδου χτυπούν τις καμπάνες με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις.

Με ρουκέτες του Πάσχα επιτέθηκαν το πρωί της Τρίτης (25/02) πολίτες της Χίου κατά αστυνομικών στους Βροντάδες, αντιδρώντας έτσι στην κατασκευή νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί κατάσχεσαν μολότοφ έτοιμες προς χρήση αλλά και 17 ρουκέτες, αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου για αντίσταση.

Παράλληλα τη Μυτιλήνη, εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο παρατάχθηκαν νωρίτερα στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο Καβακλή για να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες στην επιταγμένη έκταση.

Πηγή: newsbomb.gr