Διευκρινήσεις για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου δίνει με δηλώσεις του στο «Λ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ύπαρξη παροχολογίας εκ μέρους ορισμένων αυτοδιοικητικών –  με αφορμή το έργο αυτό – ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών

Όπως σημειώνει, η μέγιστη δαπάνη που μπορεί να λάβει  ο Δήμος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι 1, 5 εκατομμύριο, και  βάση του ποσού αυτού θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των οδών Χίου, Στ. Πρωίου (από την αρχή της έως την οδό Κέας) και εν συνεχεία θα επεκταθούν  στις οδούς Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαδάκη.

Όσον αφορά τον Εμπορικό Σύλλογο, το μέγιστο ποσό που μπορεί να πάρει είναι 400.000 ευρώ και, όπως τονίζει,  ο μέσος όρος που αναλογεί ανά κατάστημα για την αναβάθμισή του από τα χρήματα αυτά είναι από μία έως τριάμισι χιλιάδες ευρώ.

«Πρόκειται για μια αναβάθμιση της Ερμούπολης καθώς θα σταματήσει να κάνει ότι θέλει ο καθένας στο μαγαζί του και θα υπάρξει μια ομοιομορφία. Ωστόσο δεν θα είναι όλα ίδια. Υπάρχουν διαφορετικές πτυχές που μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να διαλέξει. Μια ομάδα από αρχιτέκτονες – μηχανικούς επιμελούνται ήδη το πρόγραμμα αυτό  και θα γίνουν οι κατάλληλες υποδείξεις στους επαγγελματίες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο συλλογής των υπεύθυνων δηλώσεων όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στην ανάπλαση των καταστημάτων τους. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο από κοινού με το δήμο πρέπει να πετύχουμε και να υλοποιήσουμε» υπογραμμίζει.

Θέτουμε υπ’ όψη του ψιθύρους που κάνουν λόγο για αυτοδιοικητικούς που πλειοδοτούν σε παροχολογία  σε επιχειρηματίες, καθιστώντας τους παράλληλα σαφές ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προχωρήσει τάχιστα στην περίπτωση επανεκλογής τους.  Ο κ. Αλεξανδρίδης δεν έδειξε να εκπλήσσεται από την επισήμανση αυτή και η απάντησή του μάλλον επιβεβαιώνει το γεγονός: «Κάτι τέτοια περίεργα έχω ακούσει κι εγώ» απαντά, προσθέτοντας: «Μου το παν κι άλλοι, ότι κάποιοι τους λένε: “Θα σου φτιάξουμε την πρόσοψη και θα κάνουμε και θα δείξουμε”. Να διευκρινίσουμε κατ’ αρχήν ότι ο Δήμος δεν έχει σχέση με την ιδιοκτησία. Σ’ ότι έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι  υπεύθυνος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος σε ότι σχέση με τον δρόμο  και το δημόσιο χαρακτήρα της πόλης. Ως Εμπορικός Σύλλογος ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να αδικήσουμε κάποιον, Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ισότιμα προς όλους. Δεν προσφέρεται λοιπόν για προεκλογική εκμετάλλευση το θέμα αυτό. Τώρα, αν κάποιος θέλει  να το καρπωθεί… ας το καρπωθεί. Δεν μας νοιάζει. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνει το έργο» λέει , υπογραμμίζοντας ότι αυτή η διαδικασία θα αποβεί προς όφελος όλων των δημοτών  αλλά και της ίδια της πόλης  που  θα ομορφύνει περισσότερο.