Στη σκιά (κυριολεκτικά) του εγκαταλειμμένου κτηρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Πηγάδα) πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα εκδήλωση για παιδιά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με την Ομάδας «ΠαραμυθιαΖω».

Όπως μας έκανε γνωστό η εκπρόσωπος του Συλλόγου Τζένη Παπαζιού, ο χώρος επιλέχτηκε για να μην λησμονιέται ο στόχος για την ανακατασκευή του κτηρίου, το οποίο σήμερα παρουσιάζει όψη εγκατάλειψης από πάσης πλευράς, με τον χρόνο να το «ροκανίζει», ενώ αναφέρθηκε και στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο κτήριο που στεγάζεται το 3ο Δημοτικό  (Ισιδώρειο Ορφανοτροφείο) στην περιοχή Τριών Ιεραρχών, ώστε να παιδιά να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση, είπε πως η «Πηγάδα», που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας πηγαδιού στην περιοχή όπου ανέσυραν νερό οι περίοικοι κατά το παρελθόν, ήταν και χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά. Σήμερα, πέριξ του χώρου βλέπει ο περαστικός και ερειπωμένα κτίσματα, σημάδι εγκατάλειψης λόγω των κλιμακωτών οδών, που κάνουν δυσχερή την πρόσβαση στις κατοικίες.

«Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Ομάδα «ΠαραμυθιαΖω». Τα μέλη της ομάδας έχουν έλθει εθελοντικά, να πουν παραμύθια στα παιδιά του 3ου Δημοτικού, στους φίλους τους και στη γειτονιά», λέει η κ. Παπαζιού και προσθέτει ότι ως Σύλλογος Γονέων προγραμματίζουν δράσεις με παιδαγωγικό χαρακτήρα, όπως η πρόσφατη πεζοπορία με συμμετοχή 70 ατόμων, «…για να γνωρίσουν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι τη Σύρο, τον τόπο στον οποίο ζούμε».
Τέλος, εξέφρασε την ευχή, κάποια στιγμή να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ανακατασκευαστεί το 3ο Δημοτικό στην «Πηγάδα», τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι υπόθεση μόνο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά όλων των Συριανών.

Η εκδήλωση -μετά τον χαιρετισμό προς τους παριστάμενους από την κ. Παπαζιού- περιλάμβανε θεατροποιημένα (κατά το δυνατόν) παραμύθια, τα οποία απέδωσαν με χαρισματικό τρόπο η Γεωργία Ματσούκα, η Φλώρα Πρίντεζη, η Λουκία Παλαιολόγου, η Κάλια Σταυρακάκη και η Αλίκη Μητσογιάννη Απέργη, ενώ το μουσικό μέρος είχε αναλάβει η Αθανασία Μπόλια με την κιθάρα της.

Να επισημανθεί ότι στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν πολλά παιδιά, γονείς και φίλοι τους, που απόλαυσαν τα παραμύθια και τους ερμηνευτές τους, ενώ στο τέλος δεν έλειψε και το σχετικό κέρασμα.

Όπως είπε η συντονίστρια της Ομάδας Γεωργία Ματσούκα, η Ομάδα με τα παραμύθια της θα δώσει του «παρών» όλο το καλοκαίρι με εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Σύρου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «ΠαραμυθιαΖω», συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια παράδοση αιώνων.