10 χρόνια συμπληρώθηκαν  εφέτος  από το Πανελλήνιο  Δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης  μητρικού δημόσιου θηλασμού  και μητρότητας. Δέκα  ολόκληρα  χρόνια  όπου οι μητέρες  σε όλη  την  χώρα μοιράζονται  φόβους  ανησυχίες προβληματισμούς , αλλά συνεχίζουν να περνούν  το μήνυμα  ότι ο θηλασμός  είναι ελεύθερος  χωρίς  ταμπού και περιορισμούς.

Έτσι  αυτή  την  Κυριακή   εδώ  στην Πρωτεύουσα  του Νομού  των Κυκλάδων  στον αίθριο χώρο  του Δημαρχιακού  Μεγάρου  στην Ερμούπολη λίγο μετα τις 11 το πρωί,  συγκεντρώθηκαν  πολλές  από τις  μητέρες του νησιού μας  για να περάσουν  αυτό το μήνυμα.

Είναι μια  εκδήλωση  όπως  μας είπαν οι εθελόντριες  διοργανώτριες μητέρες μέσω της ομάδας εθελοντών υποστήριξης μητρικού θηλασμού   που έχει καθαρά  χαρακτήρα  όχι  τόσο ενημερωτικό,  αλλά κυρίως  να γνωριστούν καλύτερα  η μία με την άλλη μητέρα  ανταλλάσωντας  απόψεις  αλλά και τις  εμπειρίες που αποκόμισαν από  τις  δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Με  αυτό  τον  τρόπο και  την εβδομάδα του μητρικού θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου   θέλουν να μεταφέρουν προς  τα  έξω το μήνυμα  στον  κόσμο ότι ο δημόσιος θηλασμός   δεν είναι  ντροπή  και είναι καθαρά  ένας  τρόπος  σίτισης   του  παιδιού  που  τον έχει ανάγκη από την μητέρα. Μία  εκδήλωση  η  οποία γίνεται ταυτόχρονα ίδια ημέρα  και ίδια ώρα σε πάρα πολλές  πόλεις σε όλη  την Ελλάδα όπως  επίσης  μας  τόνισαν ότι οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε δημόσιους χώρους  έτσι ώστε  και κάποιος που είναι περαστικός  να έχει την δυνατότητα  εκείνη την στιγμή να δει τι συμβαίνει και γιατί γίνεται αυτό.

Ο Πανελλαδικός  ταυτόχρονος θηλασμός είναι  πλέον θεσμός στην χώρα μας μιας  και εφέτος κλείνει τα 10 χρόνια του από το ξεκίνημα αυτής  της σπουδαίας δράσης .