Καταχειροκροτήθηκαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, απ’ όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο Χορευτικό Αντάμωμα  που έλαβε χώρα στην πλατεία Μιαούλη της Σύρου χθες βράδυ, προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό μια πανδαισία παραδοσιακού μουσικού χοροθεάματος.

Να σημειωθεί ότι η όλη πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Χρήστο Πρασσάκη και η φετινή διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους του νησιού, με τη  Μαργαρίτα Αγγελοπούλου – Ζαρμπώνη να αποτελεί το συνδετικό κρίκο των χορευτικών σχημάτων, τα οποία και παρουσίαζε στο κοινό.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού μη παραλείποντας να ευχαριστήσει  τους επισκέπτες που την τίμησαν με την παρουσία τους: «Καλώς ήλθατε στη Σύρο… καλώς ήλθατε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στο νησί του Πολιτισμού, στο νησί των φεστιβάλ, στο νησί με τους πάρα πολλούς Πολιτιστικούς – Χορευτικούς Συλλόγους που έχουν καταγράψει ένα λαμπρό παρελθόν… αλλά και συνεχίζουν με ένα λαμπρό μέλλον». Απευθυνόμενη δε στα φιλοξενούμενα χορευτικά σχήματα, είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που είστε απόψε κοντά μας… Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα, από την όμορφη Θεσσαλονίκη   μέχρι και την Κύπρο μας. Σας ευχαριστούμε που είσαστε απόψε εδώ».

Αναφορά έκανε και στο εμπνευστή τού θεσμού Χρήστο Πρασσάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης των πολιτιστικών, και όχι μόνο, δρώμενων:  «Παρ’ όλες τις προσπάθειες που μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι αιρετοί, άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού, όταν δεν υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Το λέω αυτό, γιατί είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ανθρώπους, όπως ο κ. Χρήστος Πρασσάκης, που χάρη σ’ αυτόν έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε όλους αυτούς τους Συλλόγους στο νησί μας. Και να πω σ’ αυτό το σημείο ότι ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης δεν είχε οικονομική υποστήριξη. Αυτά πρέπει να τα λέμε. Κύριε Πρασσάκη σε ευχαριστούμε από καρδιάς για ότι κάνεις για το νησί μας, και εύχομαι κι άλλοι επαγγελματίες να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες και πρωτοβουλίες» κατέληξε.

Ακολούθησε ανταλλαγή ενθυμίων και αναμνηστικών με τους εκπροσώπους των Συλλόγων, και εν συνεχεία έλαβε χώρα  μια μουσικοχορευτική πανδαισία παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, τον Χορευτικό  Όμιλο Κύπρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαμίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας, με τον κόσμο να χειροκροτεί ασταμάτητα.