Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου έπεσε πριν λίγη ώρα,  στην πλατεία Μιαούλη, η αυλαία του Συριανού καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019.

Τα βίντεο της παρέλασης βρίσκονται στο https://www.facebook.com/logotypos/

Έξι παιδικές και δεκατρείς ομάδες ενηλίκων, μεταξύ των οποίων καρναβαλιστές από την αδελφοποιημένη με την Ερμούπολη πόλη Γκριγιόν της  Γαλλίας (με θέμα τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης της Γαλλικής πόλης με την Άνω Σύρο), από την γειτονική Τήνο, και του   Χορευτικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα – Δήμου Ωρωπού  δημιούργησαν από νωρίς ένα απέραντο πολύχρωμο ποτάμι που κατέκλυσε στις κεντρικές οδούς της  Ερμούπολης, σκορπώντας αφειδώς κέφι και χαρά, με τη ζωντάνια του, σε κατοίκους και επισκέπτες.

Κεντρική φιγούρα και φέτος ο Γεώργιος Σουρής, τον οποίο για μια ακόμη χρονιά ενσάρκωσε ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης. Έψαλλε – σε σκωπτικό πάντα ύφος – τα εξ αμάξης στους πολιτικούς για τα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στην Χώρα μας., αυτή τη φορά όμως όχι στην πλατεία ως είθιστο μέχρι πρότινος, αλλά στην παραλία της Ερμούπολης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αφετηρία του Καρναβαλιού την φετινή χρονιά είχε μεταφερθεί στο Καρνάγιο της Σύρου.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης,  Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος,  κι εφέτος, αποδείχτηκαν έξοχοι οικοδεσπότες, καθώς με το μπρίο και την φρεσκάδα τους έδιναν αδιαλείπτως παλμό στα αποκριάτικα δρώμενα.

Να σημειωθεί ότι και  την φετινή χρονιά εξέλειπε το διαγωνιστικό μέρος, για το οποίο κατά το παρελθόν υπήρχαν πολλές  ενστάσεις και αντιπαραθέσεις ως προς την φερεγγυότητά του, καθώς και ότι σε όλους τους συντελεστές των ομάδων απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το καθιερωμένο ξέφρενο πάρτι στον πεζόδρομο της Ερμούπολης έριξε την αυλαία, με τις ομάδες να ξεκινούν από τώρα την προετοιμασία τους για την επόμενη διοργάνωση.

Οι 19 ομάδες που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση – με θέματα που είχαν αντλήσει κυρίως από την τρέχουσα τοπική πολιτικοκοινωνική και όχι μόνο επικαιρότητα –  ήταν οι ακόλουθες:

Στο Νο 1 η καρναβαλική ομάδα των “Παιδιών & Φίλων Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας” με θέμα: “Κύριε Κ.Ο.Κ είσαι εδώ;» μέσω του οποίου θέλησε να περάσει στον κόσμο ένα σημαντικό μήνυμα αναφορικά με την  την καθημερινή μας ζωή και τη σχολική κοινότητα.

Στο Νο 2 η ομάδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου με το θέμα: «ΒΟΥΤΥΡΟΠΕΤΑΓΜΑΤΑ – BUTTERFLIES”.

Στο Νο 3 η ομάδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης  παρουσίασε το θέμα “Ελάτε να παίξουμε!!!”.

Στο Νο 4 η ομάδα Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου με το θέμα: “Όλα μοιάζουν ίδια αν δεν τ΄αγαπάς”.

Στο Νο 5 η ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με το θέμα: «Game of Tables».

Στο Νο 6 η  ομάδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ιδιωτικού Σχολείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» παρουσίασε το θέμα με τίτλο: «Ένας κόσμος γεμάτος αστέρια.

Στο Νο 7 η καρναβαλική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα με το  θέμα: “FREASE”.

Στο Νο 8 η  καρναβαλική ομάδα του “Γυμνασίου Τήνου” δήλωσε παρουσία με το θέμα: “ΕΡΓΑΤΟΖΟΜΠΙ «.

Στο Νο 9 οι “ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ” παρουσίασαν το θέμα με τίτλο: “Έλα Ερμή στον τόπο σου”.

Στο Νο 10 η  αδελφοποιημένη με την Άνω Σύρο  πόλη GRILLON της Γαλλίας δήλωσε παρουσία με το θέμα “25 ΧΡΟΝΙΑ GRILLON – SYROS ».

Στο Νο 11 η ομάδα “Εκείνοι… οι Ζαβοί” με το θέμα: “Ερημούπολη”.

Στο Νο 12 η καρναβαλική ομάδα “The Vourvourigans” παρουσίασε το θέμα: “La casa de Sarbel».

Στο Νο 13 η Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου με το θέμα : «Μ’ αγαπά , δε μ’ αγαπά και στο τέλος … ΝΑ !!!».

Στο Νο 14 η καρναβαλική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου με την “ Φυλή των Ξεθερμάι”.

Στο Νο 15 η καρναβαλική ομάδα του “Syros by night” με το θέμα: «CIRCO DRUNKO».

Στο Νο 16 η  καρναβαλική ομάδα του “Χορευτικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα – Δήμου Ωρωπού” παρουσίασε το θέμα: “Τα μωρά του Αυλώνα».

Στο Νο 17 η  ομάδα του BELLE EPOQUE παρουσίασε το θέμα με τίτλο: “Καλώς ήρθε το δολλάριο».

Στο Νο 18 η  καρναβαλική ομάδα του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου με το θέμα: “80’s – 90’s Cartoons «.

και τέλος, στο Νο 19 η ομάδα “Οι ωραίοι έχουν χρέη” με το θέμα με τίτλο: «MouR…len ΡΟΥΖ”.

Να σημειωθεί τέλος ότι τους επίκαιρους σατυρικούς στίχους του τραγουδιού της φετινής διοργάνωσης έγραψε η Αγνή Ρούσσου και σ’ αυτό  τραγουδούν μέλη της ομάδας «Ανω Ποταμών». Η δε μουσική του βασιζόταν στο γνωστό άσμα «Τούμπου – τούμπου ζα, τούμπου Ζίτσου», και η ηχογράφησή του πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Νίκου Ρούσσου .