Δικαιολογημένη η αγανάκτηση του δημότη για την επικρατούσα κατάσταση στην πλατεία Σταύρου Βαφία (κάτω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως), αφού -όπως μας δηλώνει με οργή- σε περίπτωση ανάγκης όχι μόνο δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση ενός πυροσβεστικού οχήματος, αλλά ούτε καν… νεκροφόρας!

Ο καταγγέλλων αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και, όπως λέει, αν και διαθέτει στην πλατεία αυτή κατοικία με γκαράζ, είναι αδύνατον -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- να μετακινήσει το αυτοκίνητό του, ακόμη και για μετάβασή του στο Νοσοκομείο, εξαιτίας της κατάληψης όλων των χώρων από άναρχα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Θεωρεί επιτακτική την ανάγκη επανασύστασης και επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό και στους χώρους στάθμευσης, με δηλωμένη πλέον την αδυναμία της τροχαίας να ελέγχει όλους τους χώρους και να επεμβαίνει σε περιπτώσεις όπως αυτές.

Να επισημανθεί ότι η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, δηλαδή ευχερούς πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και οχήματα πυροσβεστικής, καθώς οι οδοί Καραολή και Δημητρίου και Αντωνίου Πολίτη (από χειμερινό κινηματογράφο Παλλάς έως Ι.Ν Μεταμορφώσεως) είναι στενοί και ο ελεύθερο χώρος διέλευσης είναι ελάχιστος λόγω των σταθμευμένων οχημάτων.

Μόνη (παρήγορη) διέξοδος, η δέηση στο… Θεό να μην συμβεί το κακό, ώστε να μην χρειαστεί η διέλευση τέτοιων οχημάτων για την αντιμετώπισή του.