Πανικό μαρτυρά το Δ.Τ. που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή αναφορικά με τις οφειλές του Δήμου προς τρίτους παραβλέποντας ότι όταν οι αριθμοί μιλούν κάθε άλλο επιχείρημα περιττεύει. Αυτό προσπάθησε να εφαρμόσει η Οικονομική Υπηρεσία απαντώντας σε δημοσίευμα του ΛΟΓΟΥ,  γεγονός όμως, που  δεν προκαλεί καμία έκπληξη δεδομένου ότι είναι γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα, κι εκείνη εξακολουθεί την ίδια τακτική, πολλώ δε μάλλον σε προεκλογική περίοδο.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι είναι «εντελώς αβασάνιστα και χωρίς προηγούμενη διασταύρωση των πληροφοριών από έγκυρες και αρμόδιες πηγές» τα όσα έφερε στο φως ο «Λ» και το logotypos.gr, (γίνεται λόγος σε αυτά για οφειλές 1.392.491,06€)  με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού Έτους 2019, όταν και ο πλέον αδαής μπορεί να εξακριβώσει με τα ίδια του τα μάτια ότι το ποσό αυτό όντως είναι υπαρκτό και περιέχεται στον προϋπολογισμό που η ίδια ανάρτησε στο «Διαύγεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ (σελίδα 7)

Ψ8ΦΤΩΗΟ-ΦΣ0
Μάλιστα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου όχι μόνο επιβεβαιώνει με Δ.Τ. τα αναγραφόμενα του «Λ» αλλά  εκτινάσσει το εν λόγω ποσό στο 1,5 εκ ευρώ, υπογραμμίζοντας: «ότι αφενός ο προϋπολογισμός του 2019 δεν είναι ισοσκελισμένος και θα πρέπει να περικοπούν αντίστοιχες δαπάνες αφετέρου με την παρούσα κατάρτισή του συνιστά ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Δήμου».

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες Δ.Τ. της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΡΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Ανδρέα Γιαλόγλου

apantisi gialoglou
Την στάση της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιεί ανταποδοτικά  έσοδα για να κλείσει άλλες ανάγκες του προϋπολογισμού στιγμάτισε και η κα Καζαντζάκη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον αντιδήμαρχο Αλέξη Αθανασίου να παραδέχεται πως αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε μόνο για μια δαπάνη ύψους 78.000 ευρώ, η οποία και διορθώθηκε με την 1η αναμόρφωση.

Για περισσότερα πατήστε  ΕΔΩ

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή εξέδωσε δελτίο τύπου (διαβάστε παρακάτω) στην προσπάθειά της να διασκεδάσει την εικόνα από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο «Λ» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αναφορικά με το ύψος του χρέους της προς τρίτους κατά το κλείσιμο του έτους, όταν πλείστα όσα ερωτηματικά προκαλεί η σημείωση – επισήμανση της μείζονος πλειοψηφίας ότι: «Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε πρόχειρος πίνακας που προσπάθησε να καλύψει εν μέρει τις διαφορές που αφορούν την υπηρεσία της πολεοδομίας. Τα στοιχεία αυτά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις παρακάτω διαφορές αφετέρου προσθέτουν δαπάνες 78.072,24 χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη αιτιολόγηση»!

 

Ακολουθεί το πλήρες Δ.Τ. της Δημοτικής Αρχής

apantisi dimou