ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τον μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, όπως γνωρίζουμε και το παραμύθι του, μεταξύ των πολλών παραμυθιών που είχε γράψει, «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα παραμύθι σταθμό της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που διδάσκει . «…Ο βασιλιάς αλλά και το πλήθος τυφλωμένοι από την ματαιοδοξία και την λάμψη της εξουσίας δεν βλέπουν το προφανές: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Χρειάζεται η αθωότητα και η αφέλεια ενός παιδιού για να γίνει αντιληπτό το αυτονόητο. Κοιτώντας την εξουσία, αυτό που θαυμάζουμε, που ζηλεύουμε και που φοβόμαστε είναι ένα κέλυφος πίσω από το οποίο υπάρχει ένας γυμνός άνθρωπος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο….»

ΣΗΜΕΡΑ, στον τόπο μας, βιώνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια έναν γυμνό βασιλιά, που επαίρεται για τη λαμπρότητα της φορεσιάς του, έχοντας γύρω του αυλοκόλακες και χειροκροτητές, οι οποίοι μάλιστα τον επαινούν για την επιλογή αυτής της φορεσιάς.

ΚΑΤΑ καιρούς, από τότε που ανέλαβε το ύπατο αξίωμα, υπήρξαν αρκετοί από το περιβάλλον του που απομάκρυναν τον εθελούσιο «καταρράκτη» από τα μάτια τους και φώναξαν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», τονίζοντας πως αυτός ο τόπος δεν άξιζε τέτοιον άρχοντα, γιατί η συμπεριφορά και το έργο των αρχόντων παρασάγγας απέχει από αυτό του σημερινού μας άρχοντα.

ΚΑΙ έχει κάθε λόγο, ο αντικειμενικός κριτής να κρίνει και να κατακρίνει συμπεριφορές και έργα του άρχοντά του τα οποία έρχονται σε αντιδιαστολή με εκείνα που προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ μάρτυρες το προεκλογικό του φυλλάδιο, μέσω του οποίου υποσχόταν στον τόπο και τους πολίτες του «….να αποκτήσει έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στην υγιή αντίληψη αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την αρχή της ισονομίας, την παροχή υψηλού επιπέδου ανταποδοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών και την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος».

ΓΙΑ μια ακόμη φορά ένας δημοτικός σύμβουλος αυτού του άρχοντα βγάζει τις παρωπίδες και χωρίς περιστροφές υποστηρίζει πως, γνωρίζοντας εκ του σύνεγγυς επί τέσσερα χρόνια τον σημερινό άρχοντα του τόπου, ότι τούτο το νησί, τούτη η Ερμούπολη, δεν άξιζε τέτοιον δήμαρχο.

ΜΑΛΙΣΤΑ, κάνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- αναφορά στον προηγούμενο (επί 24 χρόνια) δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα, φρονεί πως κάθε σύγκριση μεταξύ των δύο δημάρχων, Γιάννη Δεκαβάλλα και Γιώργου Μαραγκού, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη, διότι είναι ασύμμετρη η σύγκρισης στον τομέα συμπεριφορών και έργου.

ΛΕΕΙ ότι ο Γιώργος Μαραγκός θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μη χάση την καρέκλα του Δημάρχου, γιατί στην ουσία μόνο αυτή τον ενδιαφέρει, αλλά παράλληλα προδικάζει την εκλογική του ήττα εξαιτίας ακριβώς του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι, σε καθημερινή πλέον βάση, βλέπουν πως ο βασιλιάς είναι γυμνός.

ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφιβάλλει ότι ο Γιώργος Μαραγκός θα επιστρατεύσει όλα τα μέσα και τα Μέσα που διαθέτει προκειμένου να διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ανασκευής της όποιας αρνητικής γνώμης για το πρόσωπό του και για το έργο που έχει επιτελέσει την τετραετία η Δημοτική του Αρχή. Πέραν αυτού, ήδη ξεκίνησε την εκτέλεση κάποιων έργων με ανακοινώσεις εξαγγελίας και άλλων μεγαλεπήβολων.

ΜΠΟΡΕΙ να έχει βασικά ερείσματα ότι το κλίμα είναι δυνατόν να αναστραφεί, ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο κόσμος ξεχνάει εύκολα και εύκολα μπορείς να τον πείσεις ότι το μαύρο είναι άσπρο. Αρκεί να γνωρίζεις ορισμένες μαγικές συνταγές, όπως ας πούμε εκείνες στο διαδίκτυο, που τα δικά σου παιδιά θα εξαπολύσουν πολυμέτωπη επίθεση σε κάθε πολέμιο, ώστε να τον αναγκάσουν να αναθεωρήσει κάθε πολεμική διάθεση, ενώ παράλληλα θα αποτρέψουν ομοίους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, με το σκεπτικό «Τι θέλω να μπλέξω και να με πιάσουνε στο στόμα τους; Καλύτερα να καθίσω στ’ αβγά μου».

ΕΤΣΙ, κλωσώντας τα αβγά μας, ο Γιώργος Μαραγκός θα βρει το έδαφος που προσχεδιάζει, εξαπολύοντας φυσικά κεραυνούς τόσο στους πρώην συνεργάτες του οι οποίοι είχαν την τόλμη να σταθούν αντιμέτωποι μπροστά του και να ξεσκεπάσουν την άλλη όψη του νομίσματος, αλλά και σε όλα τα Μέσα εκείνα που του ασκούν αρνητική κριτική, τοποθετώντας τα στις «κιτρινοφυλλάδες» που μοναδικό σκοπό έχουν την παραπληροφόρηση.

ΤΟΣΟ απλά τα πράγματα. Η προεκλογική περίοδος όμως πλησιάζει με βήμα ταχύ, οπότε θα διαπιστώσει και ο κάθε κακόπιστος ή καλόπιστος ποιοι πραγματικά πληροφορούν, ποιοι παραπληροφορούν και ποιοι ενδιαφέρονται ειλικρινά για τον τόπο και όχι για την καρέκλα τους.