Με την προσήκουσα ευλάβεια και καρτερικότητα πραγματοποιήθηκε και τη φετινή χρονιά ο Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού, στην Άνω Σύρο.
Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου, του καθολικού κλήρου και εκατοντάδων πιστών, η πομπή ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα έξω από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, ακολουθώντας νοερά τον Δρόμο του Σταυρού του Κυρίου Ιησού Χριστού έως τον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, όπου και τελέστηκε Θεία Λειτουργία.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό ταξίδι προσευχής, όπου ο κάθε πιστός, ανηφορίζοντας τον δρόμο προς την Άνω Σύρο, αναπαριστά την μαρτυρική διαδρομή που έκανε ο Ιησούς προς τον Γολγοθά, κουβαλώντας τον Σταυρό του Μαρτυρίου στην πλάτη του.
Στην πομπή, την οποία συνόδεψε άγημα προσκόπων, έλαβαν μέρος – μεταξύ άλλων – αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μαρία Καζαντζάκη και Νίκος Λειβαδάρας με στελέχη των συνδυασμών τους, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπάιλας και άλλοι, ενώ καθόλη τη διαδρομή η Καθολική Νεολαία Σύρου εμψύχωνε την Ακολουθία.