Η Τοπική Κοινότητα του Πάγου, κάπου ξεχασμένη από όλους.

Με προβληματικό δίκτυο ύδρευσης. Με ανύπαρκτη αποχέτευση, αλλά και με ανύπαρκτο σχεδόν internet, αφού το καφάο του ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα ταχύτητας ενός (1) mbps σε όσους Παγιανούς θέλουν να «εξυπηρετηθούν» ιντερνετικά! Ένα (1) mbps, όταν με τα νέα δεδομένα (καμπίνες, δηλαδή μικρά κέντρα του ΟΤΕ) φτάνουν από 24 μέχρι 50 mbps και οδεύουν προς τα 100 mbps στο άμεσο μέλλον σε όλα σχεδόν τα σημεία της Σύρου.

Πάγος: Μια τοπική Κοινότητα με κατοίκους οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους πολίτες (και δημότες) τέταρτης κατηγορίας, γιατί -όπως τους λένε- στις υποδομές (ακόμα και στις κοινωνικές παροχές) είναι αγροτική και όχι τουριστική περιοχή, αλλά πληρώνουν τα ίδια τέλη στον ΟΤΕ και τα ίδια δημοτικά τέλη με τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Όταν ανέφεραν για το ανύπαρκτο internet στον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό (που θυμήθηκε και τον Πάγο προεκλογικά), απάντησε ότι ό ΟΤΕ είναι αυτόνομος και δεν μπορεί o ο Δήμος να κάνει τίποτα.

Φυσικά, δεν του ζήτησαν να παρέμβει στον σχεδιασμό του ΟΤΕ. Του ζήτησαν να πιέσει τον ΟΤΕ, ώστε να μεταχειρίζεται τους συνδρομητές του (και δημότες) με κριτήρια αν όχι ισόνομα, τουλάχιστον ανθρώπινα, αλλά ο Δήμαρχος θεώρησε πως αυτό θα εκλαμβανόταν ως παρέμβαση στον όλο σχεδιασμό του ΟΤΕ. Με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει και σε άλλα θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, αλλά πιθανόν δημιουργούν (όποτε δημιουργούν) προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο του νησιού όπως λ.χ η Υγεία, το ακτοπλοϊκό, οι επανειλημμένες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ  ή η πυκνότητα της αεροπορικής σύνδεσης με Αθήνα. Αν είναι δυνατόν!

Πάντως, ο ΟΤΕ, όπως έμαθαν στον Πάγο, θα βρει μια λύση ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα ταχύτητας στο internet από 1 σε 5 mbps. Επίτευγμα!

Και γιατί να πιέσει ο Δήμος και να γίνει κακός με τον ΟΤΕ για μια περιοχή όπως ο Πάγος, που απέχει χιλιόμετρα από τη θάλασσα; Δεν έφτανε δηλαδή στους κατοίκους του που έχει μετατραπεί το αμαξοστάσιο στην περιοχή τους σε νεκροταφείο άχρηστων οχημάτων και πως στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου είναι ο καθαρισμός του ρέματος (με χρήματα της Περιφέρειας) και η αλλαγή τριών κουφωμάτων στο κτήριο που στέγαζε το πρώην δημοτικό, σχολείο; Η ταχύτητα του internet τους μάρανε;

Γιατί τόση αγνωμοσύνη πια!