Η παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου στους Αρκιούς, προκειμένου παιδιά από τμήμα παραδοσιακών χορών να παρελάσουν με τον μοναδικό μαθητή του σχολείου Χρήστο Καμπόσο την ημέρα της Εθνικής επετείου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» με αποτέλεσμα να «βγουν» στον αέρα η πρόεδρος του ΛΕΣ Χριστίνα Λιγοψυχάκη , η διευθύντρια του logotypos.gr και γραμματέας του δ.σ. του ΛΕΣ Λίτσα Χαραλάμπους και η μαθήτρια Ελένη Ρηγούτσου προκειμένου  να δώσουν το «στίγμα» αυτού του ξεχωριστού εγχειρήματος. Έτσι ξεχωριστή θα είναι η 25η Μαρτίου για τον μοναδικό 10χρονο μαθητή, την  δασκάλα του Μαρία Τσιαλέρα αλλά και για την Ελλάδα, καθώς 10 παιδιά και δυο συνοδοί θα μεταβούν από τη Σύρο στην Πάτμο και από την Πάτμο- Αρκιούς, προκειμένου όχι μόνο να χορέψουν εθνικούς χορούς αλλά και να παρελάσουν με σημαιοφόρο τον Χρήστο και την ηρωική, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, δασκάλα του.

Συγκεκριμένα η ομόφωνη αυτή απόφαση του δ.σ του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου βρήκε άμεση στήριξη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η οποία ως αρωγός, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της 12μελούς ομάδας του. Το νησί  των 50 κατοίκων των Δωδεκανήσων την Δευτέρα 25η Μαρτίου ενώνεται με τις Κυκλάδες. Ως συνδετικός κρίκος, το Λύκειον Ελληνίδων Σύρου θα ταξιδέψει από τον ένα νομό στον άλλον διαιωνίζοντας το μήνυμα της εθνικής επετείου που δεν άλλο από μήνυμα εμψύχωσης, στήριξης, συμπαράστασης, αντίστασης, ενθάρρυνσης και πολιτισμού.

 

Περισσότερα στο Video από την παρουσίαση του θέματος, πριν λίγη ώρα,  στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 που ακολουθεί: