Κάλαντα, ευχές, πολύ κέφι  αλλά και εκπλήξεις  έλαβαν χώρα  στη χθεσινή πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Λυκείου, Ελληνίδων Σύρου με αρκετά μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους – παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες – να δηλώνουν παρουσία σε αυτή.

«Καλή Χρονιά. Να’ στε όλοι καλά, να έχετε καλή πρόοδο στο σχολείο και υγεία στο σπίτι και στην οικογένεια. Να έρχεστε στο Λύκειο να σας καμαρώνουμε και να σας αγαπάμε. Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά και να κάνουμε πολλά ωραία πράγματα, όλοι μαζί» τόνισε η πρόεδρος του ΛΕΣ Χριστίνα Λιγοψυχάκη απευθυνόμενη στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κόπηκε μια πίτα ενώ μοιράστηκαν στα παιδιά και τους γονείς και κομμένα κομμάτια βασιλόπιτας τα οποία συνολικά περιείχαν τέσσερα φλουριά, εκ  των οποίων αναδείχτηκαν ισάριθμοι νικητές στους οποίους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο άσχημος καιρός δεν επέτρεψε, δυστυχώς, στους δασκάλους και τα παιδιά να ψάλλουν τα κάλαντα των Φώτων με τα φαναράκια ανά χείρας στους δρόμους της Ερμούπολης, ωστόσο τηρώντας το έθιμο τα έψαλλαν εντός της αίθουσας του Λυκείου καταχειροκροτούμενα από τους παρισταμένους.

Η βραδιά κύλησε με κέφι  και τραγούδι, ενώ τα μικρά παιδιά τίμησαν δεόντως τα αναψυκτικά και τα γλυκίσματα από τον μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Λυκείου.