Ο μεγαλύτερος (ή ένας από τους μεγαλύτερους) εφιάλτης των οδηγών λεωφορείων (μίνι μπας) είναι ο δρόμος του Βροντάδου, από το Ισιδώρειο (3ο Δημοτικό) μέχρι το σχολείο των Φρερ.

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς η αύξηση των οχημάτων από επισκέπτες του νησιού έχει άμεσο αντίχτυπο και στην περιοχή αυτή, με Ι.Χ να είναι σταθμευμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου ή σταθμευμένα με τέτοιον τρόπο που μετά βίας περνάει Ι.Χ, πόσο μάλλον λεωφορείο.

Σήμερα το πρωί το αστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο προς Βροντάδο (λίγο μετά τις 7.30) αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί στην οδό Αθανασίου Διάκου, καθώς η προσπέλαση ήταν αδύνατη.

Ο οδηγός σταμάτησε, ειδοποίησε την τροχαία και προσπάθησε να βρει τον κάτοχο ή τους κατόχους αυτοκινήτων που εμπόδιζαν τη διέλευση, γεγονός το οποίο καθυστέρησε τα δρομολόγια και προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση οδηγού και επιβατών.

Εννοείται ότι καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της ακινητοποίησης η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από την περιοχή αυτή είχε διακοπεί, με αποτέλεσμα την επίσης δικαιολογημένη αγανάκτηση των άλλων οδηγών, οι οποίοι ζητούσαν διέξοδο επιστροφής.