Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο ανεβάζει, για δεύτερη φορά,  από τις 4 έως και 6 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων» (ώρα 21:00), η Θεατρική Ομάδα «Μπαστιάς».

Πρόκειται  για ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή θεατρικά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον «Άμλετ», η παράσταση του οποίου είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την γέννηση του πρώτου «Άμλετ» στην Ελλάδα του Παντελή Σούτσα, αλλά και στα 150 χρόνια (1868) από την πρώτη παράσταση «Άμλετ» στο νεότευκτο τότε θέατρο «Απόλλων» της Σύρου.

13 ηθοποιοί του «Μπαστιά» ενσαρκώνουν 28 ρόλους, σε ένα σύνολο 18 συντελεστών με κοστούμια και σκηνογραφίες εποχής.

Για το ανέβασμά της απαιτήθηκαν εντατικές και ενίοτε εξαντλητικές πρόβες για μακρύ διάστημα, ωστόσο όπως δηλώνουν τα νεότερα μέλη της ομάδας άξιζε τον κόπο γιατί αυτά που αποκόμισαν από την όλη διαδικασία ήταν πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά.

Κλείνοντας, να πούμε ότι η παράσταση, μετά την προσαρμογή των κειμένων από τον κ. Τζίνη, διαρκεί περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά, με δύο διαλείμματα των επτά λεπτών έκαστο.

Η προπώληση των εισιτηρίων από σήμερα και έως την ημέρα έναρξης των παραστάσεων θα πραγματοποιείται κατά τις ώρες 10-12 το πρωί στο θέατρο Απόλλων, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα λαμβάνει χώρα και από 7 έως και 9 το απόγευμα.  

Περισσότερα στο video της συνέντευξης

Πατήστε εδώ για υλικό από τις προηγούμενες παραστάσεις