Σε μία ακόμη δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα προχώρησε χτες το απόγευμα η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ενορίας Κοιμήσεως, διοργανώνοντας ένα χριστουγεννιάτικο τσάι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ερμούπολης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για να καλύψουν τις βιοποριστικές ανάγκες 23 ατόμων της Ενορίας τους.
Όπως τόνισε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Καίτη Βαμβακούρη στον σύντομο χαιρετισμό της, «Αυτές οι μέρες είναι μέρες χαράς και το αστέρι που οδήγησε τους 3 μάγους στη Βηθλεέμ, να γίνει οδηγός στη ζωή μας και να μας δείχνει πάντοτε το καλό. Γι αυτό τον λόγο μας δίνεται να ευκαιρία να ευχηθούμε καλές γιορτές, υγεία και χαρούμενη δημιουργική χρονιά. Ο Σύλλογος μας εργάζεται γι αυτό τον σκοπό, καθώς τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη την αγάπη μας οι άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη».
Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Λεμπτοτέση ευχαρίστησε θερμά τον αγιογράφο Μιχάλη Χατζηγεωργίου που προσέφερε αφιλοκερδώς την εικόνα του Αγίου Παϊσίου, προτείνοντας ο Άγιος Παΐσιος να είναι εφεξής ο προστάτης του Συλλόγου, με την ευχή να βοηθάει και να σκέπει το έργο του Συλλόγου για την ανακούφιση και την αλληλεγγύη των αναγκεμένων συνανθρώπων και ο Σύλλογος να γιορτάζει στις 12 Ιουλίου τη μνήμη του (θα παρθεί πρώτα σχετική απόφαση από τη Γενική Συνέλευση της Φιλοπτώχου που θα γίνει στο άμεσο μέλλον).
Η εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από ένας άκρως οικογενειακό και ζεστό κλίμα πλαισιώθηκε μουσικά από τον Πέτρο Παλαιολόγου, ενώ υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά όπου μια τυχερή θα κερδίσει μια εικόνα που απεικονίζει την Γέννηση του Χριστού, η οποία θα κληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου.