Τυχερή στην ατυχία της η δικηγόρος Μαρία Κρόντη  δεδομένου  ότι ο τραυματισμός  εξ αιτίας της πτώσης της , που οφειλόταν σε ελαττωματικό καπάκι φρεατίου ύδρευσης θα μπορούσε ήταν πολύ πιο σοβαρός. Ωστόσο η ίδια παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τις 21 Δεκεμβρίου έως και σήμερα, δηλώνει στον «Λ» ότι δεν προτίθεται να στραφεί  δικαστικά κατά του Δήμου, και ότι  σκοπός της  δημοσιοποίησης αυτού που της συνέβη είναι η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων προκειμένου να πράξουν τα δέοντα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων μελλοντικά.

«Περπατούσα στον κατηφορικό δρόμο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, όταν σκόνταψα στο σιδερένιο φρεάτιο επί του στενού πεζοδρομίου το οποίο δεν ήταν καλά κλεισμένο.  Προκειμένου να ισορροπήσω, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα που βρισκόμουνα, έπεσα πάνω  στο αριστερό μου γόνατο  με όλο το βάρος, με αποτέλεσμα να υποστώ κάταγμα επιγονατίδας» λέει η κα Κρόντη  περιγράφοντας τον Γολγοθά που περνά μέχρι και σήμερα  εξ’ αιτίας του τραυματισμού της: «Αρχικά δεν θεώρησα το χτύπημα σοβαρό. Στο νοσοκομείο πήγα μετά από κάποιες μέρες γιατί πονούσα πάρα πολύ το βράδυ. Αν και ξεπρήστηκε λιγάκι, είπα να κάνω μια ακτινογραφία. Τότε στα Έκτακτα μου είπαν να βάλω στο πόδι γυψονάρθηκα. Δεν έβρισκα στα καταστήματα  και δανείστηκα από κάποιο γνωστό μου. Παραμονή Πρωτοχρονιάς τον έβγαλα  γιατί ήταν μέχρι κάτω στο πέλμα και με δυσκόλευε αφάνταστα , και έβαλα τον νάρθηκα, ο οποίος και αυτός είναι πάρα πολύ δύσκολος  για μένα που είμαι άνθρωπος της κίνησης, και ότι χειρότερο μπορεί να μου συμβεί  είναι αυτό. Ενημέρωσα  τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Φωτεινιά ο οποίος μου είπε ότι τα καπάκια αυτά πρέπει να ανοίγουν  για να κοιτάνε τα ρολόγια. Αυτός είναι ο ρόλος τους, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν. Το θέμα είναι όμως να μπορέσουν να καλυφθούν σωστά, ώστε μέχρι να ξαναμετρηθούν  να μη σκοτωθεί κόσμος».

Η ιδία δηλώνει ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από τους αρμοδίους  για την αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών δεδομένου ότι ελαττωματικά καπάκια  φρεατίων βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την  Ερμούπολη: « Δεν σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά , αν και θα μπορούσα πολύ άνετα να το κάνω, δεν θέλω. Όμως αυτό που με ενδιαφέρει  είναι να το μάθει ο κόσμος, για να επιληφθούν οι αρμόδιοι ώστε να μην χτυπήσει άλλος άνθρωπος. Αυτό με ενδιαφέρει. Γιατί στο σημείο αυτό, εντελώς τυχαία, έμαθα ότι έχουν πέσει  4-5 άτομα» λέει και συνεχίζει: «Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό το ζήτημα, γιατί αυτά  τα καπάκια προφανώς έχουν φθαρεί από χρόνια . Είναι σπασμένα γύρω – γύρω, δεν πατάνε καλά και δεν έχουν μια ενίσχυση για να πατάνε κάπου και να μην ανοίγουν. Θα πέσει πολύ κόσμος, Να μην θρηνήσουμε θύματα. Έμαθα για μια γυναίκα που έπεσε κι έσπασε το πόδι της και χτύπησε στο πρόσωπό της. Εγώ  θα μπορούσα να ‘χα  στο κεφάλι μου ή να πεταχτώ στο δρόμο που είναι στενός και να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο.. θα μπορούσα να πάθω πολλά. Προφύλαξα τον εαυτό μου γονατίζοντας. Είναι σοβαρό γιατί όλη η πόλη είναι γεμάτη τέτοια καπάκια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος από την εφημερίδα ΛΟΓΟΣ υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ΔΕΥΑΣ η οποία και αντικατέστησε το φθαρμένο καπάκι, ενώ δια στόματος αρμοδίων υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ληφθεί μέριμνα για την αντικατάσταση και άλλων επικίνδυνων καπακιών.