Μια ακόμη απολαυστική μουσική εμπειρία έζησαν όσοι παρακολούθησαν την καθιερωμένη απογευματινή καλλιτεχνική μουσική εκδήλωση, που αποτέλεσε τα μεθεόρτια του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου.

Με τον γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Αλέξανδρο Μαρκουίζο  να παρουσιάζει τους συντελεστές και τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ να αναφέρεται στη σημασία της μουσικής από την προϊστορία μέχρι και σήμερα και πώς έχει συνδεθεί με τις θρησκευτικές τελετές των οποίων πάντα αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος, η εκδήλωση άρχισε με το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου που έψαλε η χορωδία του Αγίου Νικολάου.

Το κύριο μέρος της μουσικής εκδήλωσης κάλυψε το συριανό καλλιτεχνικό σχήμα » Trio del Arte», αποτελούμενο από την Στέλλα Γιαλόγλου στο πιάνο, τον Γιώργο Κριωνά στην κιθάρα και τον Αλέξανδρο Γκέλια στο βιολί, οι οποίοι και παρουσίασαν ορχηστρικά κομμάτια ξένων και ελλήνων συνθετών.

Αμέσως μετά, η χορωδία του Αγίου Νικολάου, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Αργυρίου, έψαλε συριανά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ με το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, μοίρασε επαίνους και αναμνηστικά δώρα σε όσους πήραν μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση παρακολούθησαν – μεταξύ άλλων – ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου, η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η ηγεσία των Λιμενικών Αρχών με τον κ. Γιάννη Βαμβακούση και τον κ. Ιάκωβο Γκίζη, η πρώην πρόεδρος των ΚΑΠΗ Άννα Χαλκιά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών Δημήτρης Χαλκιάς κ.